Hot and happening: BeReal app
29 - 06 - 20223 min. leestijd

BeReal: de social media-app zonder perfecte foto’s

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hot en happening: BeReal. De social media-app waar het perfecte plaatje niet bestaat. Alleen foto’s en momenten uit het echte leven. Benieuwd hoe de app werkt? Check hier alles wat je moet weten.

Wat is BeReal?

BeReal is een social media-app waarmee je elke dag een foto deelt met je vrienden. Zonder het toevoegen van filters, bewerkingen of perfecte poses in je post. Je hebt telkens maar twee minuten om een plaatje te schieten. In plaats van alleen de mooiste momenten uit je leven te delen – zoals op Instagram – geef je met BeReal een kijkje in je echte leven. Je hebt geen tijd om een selfie tien keer opnieuw te maken. Of achteraf nog aan te passen. Je laat jezelf precies zien hoe je op dat moment bent. 100% real!

Hoe werkt het?

Elke dag ontvang je op een willekeurig tijdstip een melding om een foto te maken. Je weet nooit hoelaat, de tijden veranderen telkens. Hierna begint de teller te lopen. Binnen twee minuten leg je vast waar je op dat moment mee bezig bent. Of dit nu de hond aan het uitlaten is, of het poetsen van je tanden. Klaar? Dan publiceer je je foto. Je vrienden zien direct wat je aan het doen bent.

Een keer geen tijd om een foto te maken? No worries! Je kunt de notificatie ook even laten staan en op een later moment openklikken. Je vrienden krijgen dan wel te zien dat je de foto op een ander tijdstip hebt geschoten. En dus niet helemaal real bent.

Dit kun je allemaal met de BeReal app

Benieuwd wat de BeReal app nog meer in petto heeft? Dit zijn de leukste functies en mogelijkheden op een rij!

Live updates van je vrienden

Het allerleukste aan BeReal is dat je iedere dag connected bent met je vrienden. Elke keer dat je een notificatie ontvangt om een foto te maken, krijgen je vrienden deze ook. Precies op hetzelfde moment wordt de post gedaan. Hierdoor neem je live een kijkje in hun dag en zij in de jouwe.

Camera-app met afteller

Dat BeReal strijdt tegen het perfecte plaatje, merk je wel aan de camera in de app. Deze begint gelijk af te tellen zodra het tijd is om een foto te maken. Bovenin zie je hoeveel minuten en seconden je nog over hebt. Oftewel: je hebt maar een korte tijd om te bedenken wat je vast wilt leggen.

Foto met de front en back camera

Hoe BeReal nog meer zorgt voor een realistisch beeld? Hij maakt tegelijkertijd een foto met de front én back camera. Hierdoor ontstaan de meest spontane en unieke foto’s. Extra spannend is dat de front camera geblurd is. Je kunt jezelf niet zien, waardoor je de meest pure selfies creëert.

RealMoji

Ook kun je in de app reageren op de berichten van anderen. Je kunt hiervoor kiezen uit zes standaard emoji. Liever iets unieks? Maak je eigen RealMoji. Door een selfie te nemen, maak je dan een blije, verbaasde of grappige emoticon van jezelf.

Herinneringen terugkijken

Van lekkere ijsjes eten tot knuffelen met je kat. We doen zoveel dingen op een dag, dat we de helft ervan na een tijdje vergeten. Daar heeft BeReal een goede oplossing voor. Je kunt in je profiel al je berichten terugkijken. Chill als je weer even down memory lane wilt gaan.

Kies zelf wie je foto’s ziet

Nog iets handigs: je kunt zelf bepalen wie je foto’s ziet. Zo kun je je berichten alleen delen met je vrienden als je het dichtbij wilt houden. Of juist met iedereen als je je allerpuurste momenten ook met de rest van de wereld wil delen. It’s up to you.

Fast Camera

Verder heeft de app ook een functie om nog sneller foto’s te maken: Fast Camera. Hierdoor wordt de kwaliteit van een beeld lager, maar zit er minder vertraging in het vastlegmoment. Je stelt dit gemakkelijk in via je eigen profiel.

Ready to BeReal?

En? Heb je wel even genoeg van al die perfecte foto’s op je socials? Is it time to BeReal? Dan staat je nog maar één ding te doen: downloaden die app! BeReal is gratis te installeren op iPhone of Android telefoons zoals OPPO of Samsung. Tijd voor wat vette foto’s met #nofilter. 

App image
BeReal. Echt je vrienden.
Rating starRating starRating starRating starRating star

Niet nog een sociaal netwerk.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt