geld-belasting-app-Tele2
15 - 04 - 20202 min. leestijd

Belastingaangifte doen: alles over de belasting app

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is iets dat we nog weleens vergeten: onze belastingaangifte. Daarom herinnert de Belastingdienst ons er gelukkig ieder jaar aan. Leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker maken ze het wél. Heb jij de belasting app namelijk al gecheckt? Hiermee fix je in een paar klikken op je telefoon je aangifte voor 2019. Benieuwd hoe het werkt en wanneer je ‘m wel of niet moet gebruiken? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is de belasting app?applicatie-belasting-app-Tele2

Mega handig! Via deze app regel je namelijk snel in een paar klikken je belastingaangifte. Ook helpt de belasting app om eventuele fouten te voorkomen. Zo zijn een heleboel gegevens van jou al vooraf in de app ingevuld. Daardoor is het vaak alleen nog maar een kwestie van deze goed checken. Ideaal als je niet zo handig met cijfertjes bent ;-).

Hoe je erachter komt of je belastingaangifte moet doen? Dat laat de Belastingdienst je van tevoren weten. Zo sturen ze naar sommige personen een brief waarin gevraagd wordt om de aangifte voor 1 mei in te vullen. Ook kan het zo zijn dat je helemaal niets hebt ontvangen, maar toch belastingaangifte moet doen. Wanneer dat zo is? Check hier alles over wanneer je toch aangifte moet doen.

Tip: wil jij beter met je geld omgaan? Check deze beste budget apps. Of voor de student: deze huishoudboekje apps.

Hoe werkt de belasting app?

Naast dat je met de belasting app je aangifte snel regelt, werkt het ook heel eenvoudig. Hieronder leggen we je uit hoe je de app gebruikt.

 1. Download de Aangifte 2019 app via Android of iOS.
 2. Login via je DigiD-account.
 3. Ben je ingelogd? Dan toont de Belastingdienst een aantal bekende gegevens over je. Check of deze juist zijn.
 4. Kloppen de gegevens? Dan is het tijd om je aangifte te doen. Volg stap voor stap de verschillende categorieën en check of alle gegevens daadwerkelijk kloppen.
 5. Klopt er iets niet? Dan is het beter om je aangifte via Mijn Belastingdienst te doen. Hier kun je eventuele gegevens makkelijk wijzigen.
 6. Klopt alles wat er staat wel? Dan kun je direct in de app je aangifte ondertekenen en verzenden. Hoppa! Een kind kan de was doen ;-).

Wanneer gebruik je de belasting app liever niet?

In sommige situaties is het niet zo handig om de belasting app te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je jouw huis tijdelijk hebt verhuurd voor Airbnb of wanneer je een eigen onderneming hebt. Je moet dan meer cijfers en gegevens invullen. In dat geval is het altijd beter om je aangifte via ‘Mijn Belastingdienst’ te regelen. Daar kun je gegevens nog wijzigingen.

Benieuwd onder welke omstandigheden het nog meer niet handig is om de app te gebruiken? Hieronder zetten we een aantal voorbeelden op een rijtje.

Het is niet handig om de belasting app te gebruiken als je in 2019…

 • niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had
 • je woning tijdelijk hebt verhuurd
 • een eigen onderneming had
 • geld verdiend hebt uit overig werk
 • een tijdje in het buitenland hebt gewoond
 • een woning hebt gekocht of verkocht, waardoor je aftrekbare kosten hebt
 • extra aftrekposten hebt, zoals zorgkosten of studiekosten

Wil je weten wanneer je nog meer de app beter niet kunt gebruiken? Ontdek hier of je de Aangifte 2019 app kunt gebruiken.

Wat vind jij van de belasting app?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt