20 - 02 - 20232 min. leestijd

De batterijcapaciteit van Samsung telefoons: dit moet je weten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samsung telefoons staan bekend om hun goede batterij. Dat wist je vast wel. Of niet. Maar dan weet je het na het lezen van dit blog! Ben je benieuwd welke Samsung smartphone de allerrrrrrbeste batterij heeft? Wij zochten het voor je uit en zetten de batterijduur van de meest populaire Samsung telefoons voor je op een rijtje.

Batterijcapaciteit per Samsung telefoon

De batterij van een Samsung telefoon gaat gemakkelijk een hele dag mee en die van sommige zelfs langer. De hele dag appen, streamen, gamen, scrollen dus! #winning 

Type telefoonBatterijcapaciteit
Samsung Galaxy S233900 mAh
Samsung Galaxy S23 Plus4700 mAh
Samsung Galaxy S23 Ultra5000 mAh
Samsung Galaxy S223700 mAh 
Samsung Galaxy S21 FE4500 mAh
Samsung Galaxy A235000 mAh
Samsung Galaxy A335000 mAh
Samsung Galaxy A535000 mAh
Samsung Galaxy Z Flip 43700 mAh
Samsung Galaxy Xcover 53000 mAh
Samsung Galaxy S62550 mAh
Samsung Galaxy S7 3000 mAh
Samsung Galaxy S83000 mAh 
Samsung Galaxy S93000 mAh
Samsung Galaxy S103400 mAh 
Samsung Galaxy S204000 mAh 

Ook de levensduur van de batterij heeft invloed op de batterijcapaciteit. Dat je batterij er uiteindelijk mee kapt kun je helaas pindakaas niet voorkomen, maarrr je kunt wel wat dingen doen om je batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan. Laad je batterij bijvoorbeeld vaak kort op. Met snelladen kan dit bij superveel Samsung telefoons. Megachill! Helemaal als je draadloos opladen gebruikt.

Good to know’s over de batterijduur

Wist je dat de batterijduur van je telefoon van meer afhangt dan alleen de mAh? De batterijcapaciteit kan bij de ene Samsung telefoon misschien hoger zijn, maar als de andere telefoon een lagere schermresolutie heeft betekent het dat die minder stroom verbruikt. Hierdoor kan het zijn dat je uiteindelijk alsnog langer met die telefoon doet. 

Even een voorbeeldje: de Galaxy S23 heeft een schermresolutie van 2340 x 1080 en een batterijcapaciteit van 3900 mAh. De Galaxy S23 Ultra daarentegen heeft een veel hogere batterijcapaciteit, namelijk 5000 mAh. Maar, de schermresolutie is 3088 x 1440. Hierdoor verbruikt-ie meer stroom. Dit zorgt voor een vergelijkbare batterijduur (die trouwens very impressive is).

Ook hangt de batterijduur af van je processor. De ene is namelijk zuiniger dan de andere. Als je even lekker techy wil doen en dit op wil zoeken,  moet je naar het ‘nm-getal’ kijken dat achter het type processor staat. Hoe kleiner het getal, hoe beter voor je batterij. Eén ding is zeker: een AMOLED scherm werkt superzuinig. Meteen even een gratis tipje (lief hè), zet je scherm vooral op Dark Mode. Het gedeelte van je scherm dat zwart is, verbruikt namelijk geen energie. Zo bespaar je meteen flink wat batterij. 

Last but not least: het lijkt misschien logisch, maar ook je eigen gebruik is natuurlijk belangrijk. Gebruik je je telefoon all day every day en lopen er apps op de achtergrond? Dan gaat je batterij sneller leeg. Net als wanneer je een hoge schermhelderheid aan hebt staan. 

Scoor de nieuwste Samsung telefoons bij Tele2

Is jouw Samsung telefoon alweer wat jaartjes oud en werkt je batterij niet zo toppie meer? No worries, bij ons fix je zo weer een nieuwe. Of je nu een losse telefoon met Sim Only zoekt of eentje in combinatie met een telefoonabonnement, wij hebben ‘t voor je. Wat dacht je van een smartphone uit de nieuwe Samsung Galaxy S23 serie? In dit blog vind je alvast alle Galaxy S23 specificaties. Thank us later

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt