Nooit meer een autosleutel nodig met Apple CarKey

Je hebt haast. Je rent de deur uit naar je auto toe, speurt in je tas naar je keys en ontdekt het dan pas: ze zitten er niet in! Waar heb je die autosleutel toch gelaten? Op het kastje in de gang lagen ze ook al niet. No stress, want met Apple CarKey open én start jij je waggie straks met je iPhone of Apple Watch. Hoe dat werkt? Check hier alle geruchten over Apple’s nieuwste uitvinding.

Maak kennis met de next-level autosleutel: Apple CarKeyApple-CarKey-autosleutel-Tele2

Het klinkt net als magie: je houdt je telefoon bij je autoslot en… poef! Hij gaat zomaar open. Hoewel het onmogelijk klinkt, is Apple toch bezig met dit knappe staaltje technologie. Net als dat je kunt betalen met je iPhone, gaan de geruchten dat je straks ook je auto kan openen en starten met Apple CarKey. Dit ontdekte het bedrijf 9to5Mac laatst in de bètaversie van Apple’s nieuwste software-update, iOS 13.4. Met deze functie hoef jij je dus nooit meer zorgen te maken als je je autosleutel vergeten of even kwijt bent. Je houdt gewoon je gadget er tegenaan en… gaan met die banaan! 😉

Hoe werkt Apple CarKey?

Ook niet geheel onbelangrijk: hoe werkt die next-level autosleutel dan? De geruchten gaan dat je jouw sleutel gewoon toe kan voegen aan de Wallet-app. Net als je vliegtickets en pinpas komt dan ook je carkey hier als digitale versie te staan. De NFC-chip in je iPhone of Apple Watch zorgt er daarna voor dat je je autodeur opent of je waggie zelfs opstart.

Als kers op de taart: er gaan ook geruchten rond dat je met een lege telefoon je auto alsnog kan betreden, aldus 9to5Mac. Doordat alleen de NFC-chip gebruikt wordt, heb je dus niet per se batterij nodig. Dat is nog eens even fijn als je naar dat feestje wilt rijden, maar je iPhone helemaal nokkie is. Thank you, Apple!

Nooit meer een lege batterij? Check onze tips voor batterij opladen.

Wanneer is deze autosleutel beschikbaar?

Dat is helaas nog niet bekend! De nieuwe feature zit dus wel al in de bètaversie van de nieuwste software verborgen. Ook hiervan is niet bekend wanneer het precies gelanceerd wordt. Verder is het nog de vraag of de functie toegankelijk wordt voor elke auto of alleen voor auto’s die deze speciale ontgrendeling ondersteunen. Dat wordt dus nog even afwachten. Wij zijn in ieder geval al reuze benieuwd en excited, jij ook?

Wat vind jij van Apple’s nieuwe autosleutel?