Met deze authenticator apps beveilig je je online accounts!
11 - 11 - 20222 min. leestijd

Beveilig je account met deze authenticator apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je Insta, Facebook, TikTok en al je e-mailadressen goed beveiligen? It’s a must als je er zeker van wilt zijn dat ongewenste pottenkijkers niet zomaar een kijkje nemen in je online accounts. Het instellen van een tweestapsverificatie kan je hierbij een handje helpen. En wat pas écht handig is? Een authenticator app! Check hier alles wat je erover moet weten.

Wat is een authenticator app?

Een authenticator app is een app die je gebruikt voor inloggen met tweestapsverificatie. De app stuurt je een code die je invult na het succesvol invoeren van je wachtwoord. Heb je je wachtwoord én de code uit de authenticator app ingevuld? Top! Dan heb je toegang tot je extra beveiligde account.

Hoe werkt een authenticator app?

Een authenticator app werkt easy. Stap één: download een authenticator app naar keuze. Stap twee: koppel een online account aan de app. Bijvoorbeeld je mailbox of Google account. Wil je inloggen? Dan ontvang je via de authenticator app een code die je moet invullen. Super safe, want alleen jij kunt deze code zien! Zo weet je zeker dat online inbrekers geen schijn van kans meer maken.

5 chille authenticator apps

Aan de slag met een authenticator app? Er zijn verschillende chille apps beschikbaar. Wij zetten de vijf chillste authenticator apps voor je op een rij!

Microsoft Authenticator

Werk je veel met Microsoft programma’s en accounts? Dan is de Microsoft Authenticato r een echte must-have. Log in met je vingerafdruk, gezicht of pincode en ga veilig aan de slag!

App image
Microsoft Authenticator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Gebruik Microsoft Authenticator om u eenvoudig en veilig aan te melden.

Twilio Authy

Of je je authenticator app nou wilt gebruiken op je mobiel, tablet of computer… Het kan allemaal met Authy! Maak een account aan, koppel al je online accounts aan Twilio Authy en voilà! Je kunt aan de slag. Ben je je telefoon kwijt? Dan kun je altijd nog via een ander device inloggen met Twilio Authy. Je accounts zijn namelijk allemaal veilig opgeslagen in the cloud. Chill!

App image
Twilio Authy Authenticator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Bescherm al uw accounts met de Authy two factor authenticatie app

Google Authenticator

De grootste speler in de wereld van authenticator apps is misschien wel de Google Authenticator. De app is lekker overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en 100% safe. Stap je over naar een nieuwe telefoon, zoals de nieuwe iPhone 14? No stress. Met één druk op de knop exporteer je je gekoppelde accounts naar een nieuwe telefoon.

App image
Google Authenticator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Schakel authenticatie in twee stappen in om account te beschermen tegen hackers.

Aegis Authenticator

Aegis Authenticator is misschien niet zo bekend, maar wel hartstikke goed! De app is niet in handen van een groot bedrijf zoals Google of Microsoft. Dit maakt ’m geliefd bij software-experts. Aegis is namelijk open source. Dit betekent dat de broncode van de app openbaar is en dat iedereen dus onder de motorkap kan meekijken naar hoe de app precies werkt. Transpiratie for the win! Dit maakt ’m ook nog eens extra veilig.

App image
Aegis Authenticator – 2FA App
Rating starRating starRating starRating starRating star

Een veilige authenticatie in twee stappen om uw eenmalige wachtwoorden te beheren

Last Pass

Last, but not least is LastPass een echte aanrader. Inloggen kan bij deze authenticator app met een pincode, sms-code óf een pushbericht waarmee je met één klik in je account komt. Makkelijker wordt ’t niet!

App image
LastPass Password Manager
Rating starRating starRating starRating starRating star

The Last Password you will ever need.

Aan de slag met een authenticator app

Beveilig jij je online accounts nog niet met een tweestapsverificatie? This is your sign to begin! Of je nou een iPhone 14 Pro of de Samsung Galaxy Z Flip 4 hebt, met bovenstaande apps maak je je accounts extra veilig.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt