5 leuke en leerzame apps voor peuters

Leren praten, cijfers en getallen leren herkennen of dierengeluiden nadoen: elke dag komen er steeds meer apps voor peuters bij. Het fijne is dat ze vaak niet alleen megaleuk, maar ook ontzettend leerzaam zijn. Benieuwd waarmee jij je kleine allemaal kunt vermaken én iets kunt bijbrengen? We gingen op onderzoek uit en verzamelden een aantal apps voor de kleintjes die je zeker moet downloaden.  

Apps voor peuters: Leer de getallenleer-de-getallen-apps-voor-peuters-Tele2

Hoe jij je kind op een leuke manier kunt leren tellen? Met de Leer de getallen app kan dit. In deze leerzame app maken peuters spelenderwijs kennis met de getallen 1 tot en met 20. Zo kan je kind verschillende spelletjes spelen zoals getallen overtrekken, rekenen en tellen. Elk cijfer heeft zijn eigen verhaal, waardoor je zoon of dochter echt meegezogen wordt in het leerproces. Uiteindelijk kan jouw kind met deze app getallen leren herkennen, uitspreken en zelfs schrijven.

Leer de getallen is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Apps voor peuters: Sound TouchSound-Touch-apps-voor-peuters-Tele2

Van trompetten tot boten en van schapen tot katten: met de Sound Touch app leer jij je zoon of dochter geluiden herkennen. Hoe het werkt? Op het scherm verschijnt een foto van een object of dier, zoals een hond. Klik je hierop? Dan wordt het bijpassende geluid afgespeeld. Elk object of dier heeft vijf verschillende versies om te zien en te beluisteren. In totaal heeft de Sound Touch app meer dan 400 flashcards om te leren. Het plezier kan dus nooit op ;-)!

Sound Touch is voor € 5,99 te downloaden voor Android en voor € 1,09 voor iOS.

Op zoek naar nog meer apps voor kids? Check deze apps voor kinderen.

Apps voor peuters: Slaap Lekker!slaap-lekker-apps-voor-peuters-Tele2

Er gaat niets boven een goed verhaal voor het slapengaan. Wil je hier een interactieve draai aan geven? Of heb je even geen boek tot je beschikking? Dan is er de app Slaap Lekker! In deze app lees je het verhaal van een groep dieren in de stal die naar bed toe gaat. Aan de hand van schattige dieren, slaapliedjes en een prachtige storyline wordt je zoon of dochter voorbereid op de nachtrust. Het leukste van alles? De app is interactief én zelfs door Apple uitgeroepen tot App van het Jaar. Zeker de moeite waard dus!

Slaap Lekker! is voor € 4,49 te downloaden voor Android en iOS.

Apps voor peuters: Sago Mini Worldsago-mini-world-apps-voor-peuters-Tele2

De all-in-one educatieve app voor kinderen? Dat is Sago Mini World. Met deze app maakt je kind kennis met de wereld. Ze reizen met Harvey, Jinja, Robin en Jack de hele aarde rond. Ze ontdekken de ruimte, vliegen door het bos of duiken diep de oceaan in. In de app zitten meer dan honderd activiteiten, waarmee je kind wordt uitgedaagd en getriggerd om zijn of haar fantasie te gebruiken. Je hebt wel eerst een abonnement nodig voor deze app, maar hierna kun je eindeloos op meerdere apparaten tegelijk spelen én het zelfs offline gebruiken.

Sago Mini World is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Thuis met de kids? Check deze binnen activiteiten voor kinderen.

Apps voor peuters: NPO Zappelin

Meespelen met al de favoriete Zappelin-vriendjes: het kan met de NPO Zappelin-app. In deze app vind je talloze activiteiten met figuren die ook op televisie verschijnen. Je kleine kijkt verschillende video’s, maakt een prachtige tekening of zingt liedjes mee met Fenna. Je zoon of dochter zal de karakters van televisie misschien wel herkennen en leert hierdoor op een speelse wijze meer van de wereld.

NPO Zappelin is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke apps voor peuters raad jij aan?