apps verwijderen android samsung telefoon
27 - 11 - 20203 min. leestijd

Apps verwijderen op Android doe je zo!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel
apps verwijderen android

Apps verwijderen op je Android-telefoon? Goed om zo nu en dan te doen. Want troep op je telefoon zorgt voor onrust in je kop. Maar, net zoals de troep in je kamer, staat je telefoon opruimen nou niet echt op bovenaan op je leuke-dingen-lijstje. Toch is het vet chill als je met een opgeruimde telefoon in je zak de straat afloopt. Voor alle Android-gebruikers leggen wij uit hoe je apps kunt verwijderen op Android en hoe je je telefoon netjes houdt!

Waarom apps verwijderen van je Android?

Heb je beperkte opslagruimte op je telefoon? Dan is het handig om een aantal apps te verwijderen. Wil jij blíjven genieten van al je fav apps, dan heb je gewoon een KNALLER van een telefoon nodig. Zoals de Samsung Galaxy S20! Met dit toestel heb je standaard minstens 128GB aan telefoongeheugen. Daar kun je HEUL veel apps op droppen.

Apps verwijderen op je Android toestel

Toch ruimte vrijmaken op je telefoon? Dan geldt: gebruik je het niet, dat verwijder je het. Net zoals je die stone-washed-jeans, die je al vier jaar niet meer draagt, gewoon aan je broertje geeft. ‘Nutteloze’ apps kun je dus ook het beste van je telefoon wissen. Hoe je Android-apps verwijdert? Gewoon de volgende stappen uitvoeren:

 1. Ga naar de Play Store (waar je je apps downloadt).
 2. Druk linksboven op de drie streepjes.
 3. In het menu dat opent, tik je op Mijn apps en games.
 4. Alle apps die op je telefoon staan, zie je nu in een lijst. Tik op Geïnstalleerd.
 5. Druk op de app die je wilt verwijderen (lees: die je nooit gebruikt).
 6. Druk op Verwijderen en op OK.

Opgeruimd staat netjes! Handig: of je nu apps verwijdert op je Samsung-telefoon of op een andere Android-telefoon, op deze manier werkt het altijd hetzelfde.

Apps verwijderen: meer dan alleen ruimte besparen

Je verwijdert apps op je Android-telefoon waarschijnlijk vooral om ruimte vrij te maken. Andere voordelen van Android-apps verwijderen zijn er ook. Soms maakt het je telefoon sneller, omdat hij minder werk op de achtergrond hoeft te doen. Soms is het ook slim om een app te verwijderen als je naar het buitenland gaat en bang bent dat je met deze app veel data gaat verbruiken. Maar dat hoéft niet. Check onze volgende tips maar!

Buitenland-tips voor apps gebruiken op vakantie

In Nederland en de rest van de EU maak jij natuurlijk gretig gebruik van Tele2 Unlimited. Maar als je backpackend de boel onveilig maakt aan de andere kant van de wereld, moet je tóch je data-verbruik in de gaten houden. Want als je op vakantie een prepaid-kaartje met een aantal MB’s aan mobile data koopt, wil je natuurlijk niet meteen door je bundel heen zijn (lees: niet meer kunnen Snappen, Insta-posten of Whatsappen – omg omg omg).

Met de juiste instellingen voor je apps, verbruik jij zo min mogelijk data. Deze tips geeft de Consumentenbond:

 • Schakel mobiele data alleen in wanneer je het gebruikt.
 • Stel een datalimiet in.
 • Stel in welke apps gegevens op de achtergrond mogen binnenhalen. Internet > Netwerk en internet > Datagebruik > Gebruik van mobiele data.
 • Zet bij Facebook ‘databesparing’ aan. Ga in de Facebook-app naar het menu (3 streepjes bovenin), Instellingen en privacy > Databesparing > zet dit aan.
 • Laat Instagram minder data gebruik. Ga in de Instagram-app naar instellen bij je profiel > Mobiel data verbruik > Minder data gebruiken.
 • Schakel bij WhatsApp het automatisch downloaden van media uit.
 • Zorg dat apps niet via mobiel internet worden gedownload. Ga in de Play Store naar het menu > Instellingen > Apps automatisch bijwerken > Apps alleen via wifi automatisch bijwerken.

Succes ouwe! Hoeveel apps heb jij op je telefoon staan?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt