Apps verwijderen op Android doe je zo!

Troep op je telefoon zorgt voor onrust in je kop. Maar, net zoals de troep in je kamer, staat je telefoon opruimen nou niet echt op bovenaan op je leuke-dingen-lijstje. Toch is het vet chill als je met een opgeruimde telefoon in je zak de straat afloopt. Voor alle Android-gebruikers leggen wij uit hoe je apps kunt verwijderen op Android en hoe je je telefoon netjes houdt!Apps_verwijderen_Android_Tele2_Inline

Waarom apps verwijderen van je Android?

Heb je beperkte opslagruimte op je telefoon? Dan is het handig om een aantal apps te verwijderen. Wil jij blíjven genieten van al je fav apps, dan heb je gewoon een KNALLER van een telefoon nodig. Zoals de Samsung Galaxy S9! Met dit toestel heb je standaard minstens 64GB aan telefoongeheugen. Daar kun je HEUL veel apps op droppen.

Apps verwijderen op je Android toestel

Toch ruimte vrijmaken op je telefoon? Dan geldt: gebruik je het niet, dat verwijder je het. Net zoals je die stone-washed-jeans, die je al vier jaar niet meer draagt, gewoon aan je broertje geeft. ‘Nutteloze’ apps kun je dus ook het beste van je telefoon verwijderen. Hoe je dit doet? Gewoon de volgende stappen uitvoeren:

 1. Ga naar de Play Store (waar je je apps downloadt).
 2. Druk linksboven op de drie streepjes.
 3. In het menu dat opent, tik je op Mijn apps en games.
 4. Alle apps die op je telefoon staan, zie je nu in een lijst. Tik op Geïnstalleerd.
 5. Druk op de app die je wilt verwijderen (lees: die je nooit gebruikt).
 6. Druk op Verwijderen en op OK.

Opgeruimd staat netjes!

Buitenland-tips voor apps gebruiken op vakantie

In Nederland en de rest van de EU maak jij natuurlijk gretig gebruik van Tele2 Unlimited. Maar als je backpackend de boel onveilig maakt aan de andere kant van de wereld, moet je tóch je data-verbruik in de gaten houden. Want als je op vakantie een prepaid-kaartje met een aantal MB’s aan mobile data koopt, wil je natuurlijk niet meteen door je bundel heen zijn (lees: niet meer kunnen Snappen, Insta-posten of Whatsappen – omg omg omg).

Met de juiste instellingen voor je apps, verbruik jij zo min mogelijk data. Deze tips geeft de Consumentenbond:

 • Schakel mobiele data alleen in wanneer je het gebruikt.
 • Stel een datalimiet in.
 • Stel in welke apps gegevens op de achtergrond mogen binnenhalen. Internet > Netwerk en internet > Datagebruik > Gebruik van mobiele data.
 • Zet bij Facebook ‘databesparing’ aan. Ga in de Facebook-app naar het menu (3 streepjes bovenin), Instellingen en privacy > Databesparing > zet dit aan.
 • Laat Instagram minder data gebruik. Ga in de Instagram-app naar instellen bij je profiel > Mobiel data verbruik > Minder data gebruiken.
 • Schakel bij WhatsApp het automatisch downloaden van media uit.
 • Zorg dat apps niet via mobiel internet worden gedownload. Ga in de Play Store naar het menu > Instellingen > Apps automatisch bijwerken > Apps alleen via wifi automatisch bijwerken.

Succes ouwe! Hoeveel apps heb jij op je telefoon staan?