22 - 05 - 20232 min. leestijd

Apps verwijderen van Android doe je zo!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Apps verwijderen van je Android-telefoon? Da’s very good om af en toe even te doen. Want een niet-opgeruimde telefoon = een niet-opgeruimd hoofd. Maar, net zoals de troep in je kamer opruimen, staat je telefoon opruimen ook niet echt bovenaan je leuke-dingen-lijstje. Toch is het vet chill als je een opgeruimde telefoon in je zak hebt. We leggen je uit hoe je apps kunt verwijderen van Android én hoe je je telefoon netjes houdt!

Hoe verwijder ik een app van Android?

Ruimte vrijmaken op je tellie? Dan gooi je gewoon een aantal apps ervanaf. Hoe je dat doet? Nou gewoon, zo:

  1. Open de Play Store-app.
  2. Tik rechtsboven op je profiel-icoontje.
  3. Kies ‘Apps en apparaten beheren’ en tik op ‘Beheren’.
  4. Tik op de naam van de app die je wilt hebben.
  5. Tik op ‘Verwijderen’ en tada, klaar ben je. 

Good to know: of je nu bezig bent met Samsung apps verwijderen of apps verwijdert van een andere Android-telefoon, op deze manier werkt het altijd hetzelfde.

Waarom apps verwijderen van je Android?

Heb je weinig opslagruimte op je telefoon? Dan is het handig om een aantal overbodige apps te verwijderen. Want waarom zou je iets wat je niet gebruikt houden? Net zoals dat je dat ene uitgaans-topje dat je al vier jaar niet meer draagt, gewoon aan je zusje geeft. Ook ziet je scherm er meteen een stuk opgeruimder uit. Een soort Marie Kondo opruimsessie, maar dan voor je smartphone. 

Apps verwijderen: meer dan alleen ruimte besparen

Je verwijdert apps van je Android-telefoon waarschijnlijk vooral om ruimte vrij te maken. Maar, er zijn ook andere voordelen! Het maakt je telefoon ook sneller, omdat hij minder werk op de achtergrond hoeft te doen. Chill! Soms is het ook slim om een app te verwijderen als je naar het buitenland gaat en je bang bent dat je met deze app veel data gaat verbruiken. 

Scoor een telefoon met extra veel opslagruimte

Wil jij wel blijven genieten van al je fav apps, dan heb je gewoon een KNALLER van een telefoon nodig. Zoals de Samsung Galaxy S23! Met dit toestel heb je standaard 128 GB aan telefoongeheugen. En je kunt het zelfs uitbreiden tot 256 GB! Of wat dacht je van de iPhone 14 Pro? Deze heeft dezelfde opties, maar gaat nog een level hoger! Hier heb je namelijk ook de keuze uit 512 GB en 1 TB! Huppa, daar kun je sick veel apps op droppen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt