apps verplaatsen naar SD-kaart Tele2Blog
19 - 11 - 20212 min. leestijd

Apps verplaatsen naar SD-kaart? Zo gebeurd!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is niet gelogen: onze smartphone is on-mis-baar. Foto’s maken, games spelen, series streamen. We doen er haast alles op. Niet gek dus, dat hij af en toe ook vol raakt. De oplossing hiervoor? Je apps verplaatsen naar een SD-kaart. Check hier hoe je dit voor je Samsung, OPPO of andere Android telefoon doet.

Hoe kun je apps verplaatsen naar een SD-kaart?

Veel Android telefoons gebruiken een Micro SD-kaart of Micro SDXC-kaart. Dit zijn kleine kaartjes met extra geheugen. Waarop je nog meer apps, foto’s en bestanden kunt bewaren. Voordat je er een koopt, is het slim om te kijken welk kaartje in jouw telefoon past. De meeste kaartjes kun je in een grotere behuizing zetten. Hierdoor past het niet alleen in je telefoon, maar ook in je computer. Handig, als je snel een back-up wilt maken.

Heb je een Micro SD- of Micro SDXC-kaart voor je telefoon? En wil je je apps verplaatsen naar deze SD-kaart? Wij leggen je uit hoe je dit voor je Android telefoon doet. Of je nu een SamsungOPPOOnePlusXiaomi of ander merk smartphone hebt. Het lukt zo.

  1. Open het instellingenmenu.
  2. Klik op ‘Applicaties’.
  3. Klik op een app die je wilt verplaatsen naar de SD-kaart.
  4. Klik op ‘Opslag’.
  5. Klik op ‘Wijzigen’.
  6. Klik op ‘SD-kaart’.
  7. Klik op ‘Verplaatsen’.
  8. De app wordt nu verplaatst naar het geheugen van je SD-kaart. Dit kan soms even duren.

Let op: de stappen hierboven zijn voor een Samsung-telefoon en kunnen per smartphonemerk verschillen. In de basis zijn ze veelal hetzelfde.

Wanneer apps op een SD-kaart zetten?

Alle data op je telefoon wordt opgeslagen op het interne opslaggeheugen. De inhoud hiervan verschilt. Je hebt telefoons met 128 GB opslag, maar ook met 256 GB of zelfs meer. Hier wordt alles in opgeslagen. Van het besturingssysteem tot je apps installeren en van je foto’s tot je chats. Is deze opslag vol? Dan moet je ineens bedenken hoe je weer ruimte vrijmaakt. Je foto’s kun je gemakkelijk naar de cloud verplaatsen, maar wat doe je met je apps? Naar een SD-kaart verplaatsen. Zo creëer je weer wat ruimte en heb je de opslag beter verdeeld. 

SD-kaart: ook handig om opslag vrij te maken

Het mooiste aan een Micro SD-kaart? Je kunt er echt een heleboel opslag mee vrijmaken. Je kunt je (WhatsApp) foto’s overzetten. Je documenten en andere bestanden er naartoe verplaatsen. Of je muziek erop zetten. Zo’n kaartje is hartstikke klein, maar er kan wel ontzettend veel data op. Zo heb je ze al van 64, 128 of zelfs 512 GB. Het mooie is: ze passen in alle telefoons met een Micro SD-kaartingang. Het is dus zeker niet zo dat er alleen Micro SD-kaarten voor Samsung bestaan. 

Ook handig: je kunt de foto’s, bestanden en documenten van je Micro SD-kaart ook op de computer zetten. Fijn voor als je weer wat ruimte op het kaartje wilt vrijmaken. Het werkt heel simpel: haal je kaartje uit de telefoon, plaats hem via de adapter in je computer en … overzetten maar. Je hoeft alleen maar een bestand van het ene naar het andere mapje te slepen. Zo gepiept!

telefoon apps verplaatsen naar SD-kaart Tele2Blog

Micro SD-kaart kopen? Zo gebeurd

Wil je graag je apps op een SD-kaart zetten, maar heb je er nog geen? No worries. Je kunt de kaartjes echt op een heleboel plekken kopen. Zo bieden de meeste grote webshops ze wel aan. Goed om te onthouden, is dat je wel een Micro SD-kaart koopt. Geen gewone SD-kaart. Anders past hij straks niet in je smartphone en zit je nog steeds met een overvol geheugen.

Succes! 


Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt