Apps verplaatsen naar SD kaart in 8 stappen: waaayyyy more opslag!

Heb jij dat OOK weleens? Je smartphone is je beste vriend en je stouwt ‘m vol met toffe foto’s, appjes, liedjes en andere shizzle. Alleen is dan op een gegeven moment toch écht de opslagruimte ‘op’? We’ve got you babe! Je kunt namelijk apps verplaatsen naar SD kaart. Hoe? Zo!

Alle data op je telefoon staat in principe op het interne opslaggeheugen. Deze heeft vaak een inhoud van 16, 32 of 64 GB. Uitschieters zijn er ook, zo hebben sommige telefoons zelfs 128 GB interne opslag. Hier wordt alles in opgeslagen: van het besturingssysteem tot je apps en van je foto’s en video’s tot appjes, berichtjes en documenten. Allemaal meteen binnen handbereik als je je telefoon erbij pakt. Hartstikke handig dus!

Maar já, de interne opslag hééft dus een limiet. En wat als die is bereikt? Bijvoorbeeld omdat je ontelbare foto’s en video’s hebt van epische avondjes uit en omdat je offline allerlei muziek en series hebt opgeslagen. Dan moet je ineens gaan bedenken hoe je weer ruimte vrijmaakt. Want een telefoon met een vol opslaggeheugen… die is niet vooruit te branden! Foto’s kun je nog wel naar de cloud verplaatsen, maar met apps wordt dat toch een stuk lastiger. Die kun je beter op een Micro SD kaart zetten.

apps verplaatsen naar sd kaart extra opslag tele2Opslag vrijmaken met een Micro SD kaart

Het plaatsen van een Micro SD kaart is namelijk de effectiefste manier om het opslaggeheugen van je telefoon muy muy uit te breiden. Dit kan gelukkig ook bij de meeste telefoons. Zo’n kaartje is hartstikke klein, maar er kan wel giga veel data op. Er zijn al Micro SD kaartjes met 128 GB opslaggeheugen! En het mooie is: ze zijn in een heleboel winkels te koop. Je hebt al een Micro SD kaart met 32 GB voor iets meer dan een tientje! Deze Micro SD kaartjes passen in alle telefoons die een Micro SD kaart ingang hebben. Het is dus zeker niet zo dat er alleen Micro SD kaarten voor Samsung zijn, bijvoorbeeld.

Apps verplaatsen naar SD kaart in 8 stappen

Je maakt al een heleboel opslag vrij door apps te verplaatsen naar een Micro SD kaart. Zeker met games en apps waarmee je offline veel data opslaat (bijvoorbeeld met offline series) scheelt dat al een bak MB’s (en soms wel GB’s!) aan ruimte voor de interne opslagcapaciteit. Nu horen we je het haast denken: ‘Apps verplaatsen naar SD kaart, hoe doe ik dat?’ Nou, in acht stappen! Good to know: dit kan alleen met Android-telefoons, want van iPhones is het opslaggeheugen niet uitbreidbaar. We leggen dus alleen uit hoe je dit met Android kunt doen.

  1. Ga naar de instellingen van je telefoon.
  2. Druk in het instellingenmenu op ‘Apps’.
  3. Het mooie aan dit menu is dat je meteen ziet hoeveel ruimte elke app inneemt.
  4. Zie je een MB-knaller? Druk er dan op!
  5. In het scherm dat je dan ziet druk je op ‘Opslag’.
  6. Als je een Micro SD-kaart in je telefoon hebt, kun je nu onder ‘Gebruikte opslag’ drukken op ‘Veranderen’.
  7. Druk hier op ‘Micro SD kaart’
  8. Tadaaa, that’s it! Nog meer opslag nodig? Eat, sleap, repeat! Met andere woorden: meer aps verplaatsen naar SD kaart!

Welke apps verplaats jij allemaal naar je SD kaart?