apps updaten iphone
26 - 05 - 20222 min. leestijd

iPhone apps updaten? Dit is why!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd de nieuwste functies in apps? En de beste beveiliging? Het is belangrijk om de apps op je iPhone te updaten. Waarom? Dat lees je hier!

Waarom je apps updaten op je iPhone?

Je apps up-to-date houden is een must. Waarom? Om verschillende redenen! De eerste reden is simpel: app-ontwikkelaars zijn continu bezig met het beter beveiligen van hun apps. Wil je er zeker van zijn dat je persoonlijke info goed beveiligd is? Update je apps dan regelmatig, zodat je 100% sure bent dat je safe zit.

Ten tweede: app-ontwikkelaars willen snel, sneller, snelst zijn! Apps worden constant geüpdatet, zodat ze supersonisch snel blijven en niet haperen! Geen zin in een eeuwenlang loading-plaatje in beeld als je je Facebook feed refresht? Door je apps regelmatig een update te geven, weet je zeker dat je de laatste ennn dus allersnelste versie gebruikt!

Last but not least: apps krijgen vaak nieuwe functies. Wil je niet achterlopen op je matties? En nooit een nieuwe feature in WhatsApp of Instagram missen? Zorg dan dat je altijd de nieuwste versie hebt van je favo apps. Zo loop je nooit achter! 

hoe apps updaten iphone

Hoe update je een app?

Er zijn twee manieren om je apps te updaten. Je kunt instellen dat je iPhone je apps automatisch een update geeft wanneer deze beschikbaar is. Liever zelf de touwtjes in handen houden? Dan kun je via de App Store zelf de updates uitvoeren wanneer je daar zin in hebt. Dit werkt op alle iPhone toestellen hetzelfde zoals de iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus en iPhone 14 Pro Max. Maar ook op de vorige versies zoals iPhone 13, iPhone 12 enz.

Automatisch je apps laten updaten op je iPhone

Geen zin om je App Store in de gaten te houden? Logisch! En ook helemaal niet nodig. Je kunt namelijk gewoon instellen dat je apps automatisch updaten als er een update beschikbaar is. Automatisch updaten heeft trouwens meer voordelen. Het updaten van apps kost data. Maar als je de update automatisch laat uitvoeren, gebeurt dit alléén als je connected bent met wifi. Scheelt moeite én data! Twee vliegen in één klap dus. Wil je je apps automatisch laten updaten? Zo doe je dat:

 • Open de ‘Instellingen’ app.
 • Ga naar ‘App Store’.
 • Schuif de slider naast ‘App-updates’ naar rechts.
 • Schuif de slider naast ‘Automatische downloads’ naar links.
 • Apps worden nu automatisch geüpdatet als je telefoon met wifi is verbonden.

Handmatig apps updaten op je iPhone

Toch liever zelf bepalen welke apps je wanneer update? No problem. Updates via de app store installeer je zo:

 • Open de App Store.
 • Druk rechtsboven op het poppetje.
 • Scrol naar beneden.
 • Je ziet nu voor welke apps een update beschikbaar is.
 • Druk op ‘Werk alle bij’ om alle apps te updaten voor je iPhone.
 • Druk op ‘Werk bij’ naast een specifieke app die je wilt updaten.

Apps updaten mislukt, en nu?

Is het niet gelukt om de laatste versie van een app te updaten? Geen paniek. Je kunt het dan gewoon opnieuw proberen door bovenstaand stappenplan te volgen. Easy! Heb je een iPhone 13 of een andere iPhone en zijn al je apps up-to-date? Vergeet dan niet te checken of je iOS ook de laatste versie heeft!! Zo voelt je telefoon altijd als nieuw. Heb je een Android? Zorg ook dan dat je mobiel de laatste Android update heeft. Zo is je héle telefoon fresh, supersnel én veilig!

iPhone 14

Op de iPhone 14 gaat elke app als de brandweer. Game in de hoogste versnelling, stream in superkwaliteit en app zonder te haperen. Stel snel je favoriete exemplaar samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt