appel-apple-smart-ring-Tele2
20 - 04 - 20202 min. leestijd

Alle ins en outs van de Apple smart ring

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een iPhone in je broekzak, een Apple Watch om je pols… én een smart ring om je vinger. Say what!? Ja-ha, het is echt waar: de geruchten gaan dat Apple bezig is met een gloednieuwe, slimme accessoire waarmee jij je iPhone of iPad nog handiger bedient. Alle laatste nieuwtjes en rumours over deze slimme ring? Die check je natuurlijk hier! #omdathetkan

Even kennismaken: de Apple smart ringaanzoek-apple-smart-ring-Tele2

Het klinkt misschien een beetje sciencefiction: een smart ring waarmee je jouw iPhone of iPad kunt bedienen. Toch gaan de geruchten dat Apple eraan denkt om er een te maken. Zo kreeg het bedrijf, volgens Apple Insider, laatst een patent toegewezen voor dit product. Dat ze dus stiekem met iets groots bezig zijn, lijkt ons wel duidelijk ;-).

Wat we kunnen verwachten van de smart ring? Tot nu toe lijkt het erop dat de slimme ring een soort mini Apple Watch wordt. Alleen draag je deze dan niet om je pols, maar om je vinger. Zo gaan de geruchten dat de smart ring, net als de smart watch, een klein touchscreen heeft én een draaiknop aan de zijkant waarmee je ‘m kunt bedienen.

Verder beweert Apple Insider ook dat de ring een microfoon, sensoren die bepaalde gebaren kunnen herkennen én een NFC-chip krijgt. Of we zometeen dus onze sportactiviteiten kunnen meten met onze smart ring? Of hier even onze favo snack mee kunnen afrekenen in de supermercado? Niets is zeker, maar man… wat zou dat toch handig zijn!

Wat kun je met de Apple smart ring?

Ok, maar wat kun je eigenlijk allemaal met de Apple smart ring? Tot nu gaan, volgens Apple Insider, de geruchten dat je bijvoorbeeld je iPad er beter mee kunt bedienen. Zo zou de ring je bewegingen herkennen en weten de sensoren precies waar je je vinger naartoe wijst. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een link openen door naar je iPad te wijzen of swipen door het menu door een veegbeweging te maken.

Er wordt gezegd dat de smart ring uiteindelijk nog veel meer bewegingen kan herkennen. Hierdoor wordt het bewerken van je foto, het lezen van een artikel of het opschonen van je fotobibliotheek een makkie! Wat de verdere features van de smart ring zullen zijn, is nog niet bekend.

Wanneer komt de Apple smart ring uit?

Nu willen we natuurlijk graag weten: wanneer komt de Apple smart ring uit? Over de release date is helaas nog niets bekend. Dat Apple een patent heeft aangevraagd én dat deze is toegekend, laat wel al zien dat ze achter de schermen met grootse dingen bezig zijn. Het is dus nog even afwachten wanneer en óf de smart ring daadwerkelijk uitkomt.

Wat je tot die tijd kunt doen? Genieten van de fijne Apple-gadgets die je al hebt! Heb je de nieuwe features in de WatchOS 7 update bijvoorbeeld al gecheckt? Of de nieuwe iOS 14 geruchten voor je iPhone? Nee? Duik daar dan maar snel in. Go, go, go ;-)!

Wat vind jij tot nu toe van de Apple smart ring?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt