homekit-slim-huis-smart-home-inrichten
26 - 08 - 20193 min. leestijd

Slim je huis inrichten met HomeKit

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vanuit je luie stoel even de verwarming een tikkeltje hoger zetten of terwijl je al lekker onder de dekens ligt de lampen uitdoen. Het kan allemaal dankzij slimme apparaten! Want hoe relaxt is het als je op afstand de kachel alvast aan kunt zetten, zodat je thuiskomt in een warm huis? Super-duper-ultra-mega-relaxt! Wij zetten alle ins en outs van HomeKit op een rijtje.  

Wat is HomeKit?

homekit-apple-slim-huis-smart-homeEen mega slim systeem! Want met HomeKit bedien jij via al je Apple-producten gemakkelijk objecten in huis. Gewoon via Siri! Heb je bijvoorbeeld een slimme lamp in de woonkamer, dan kun je hem aan- en uitzetten door Siri een seintje te geven. Van lampen tot een thermostaat, camera’s en meer: er zijn talloze slimme apparaten die jij met HomeKit kunt gebruiken. Zo kun je jouw eigen smart home bouwen. Oftewel: hallo huis van de toekomst!

Je kunt met HomeKit ook verschillende regels instellen. Dit doe je in de ‘Opdrachten’-app op je iPhone. Hiermee vertel je wat HomeKit moet doen als jij een bepaalde vraag stelt. Wil je dat HomeKit voor het slapen gaan de deur op slot doet, de lichten uitzet en het alarm inschakelt? In de Opdrachten-app kun je dit instellen, inclusief wat het commando is dat jij via Siri geeft. “Siri, ik ga slapen!”, en het robotwondertje regelt de rest. 😉

De handigste features van HomeKit

Wil je HomeKit thuis gebruiken, dan heb je wel een iPhone of iPad nodig én een HomeKit-accessoire. Door de accessoire, bijvoorbeeld een slimme camera, toe te voegen aan de HomeKit-app kun jij hem gemakkelijk met spraak bedienen. Wil je ook objecten vanaf afstand bedienen, dus als je niet thuis bent? Dan heb je Apple TV nodig. Door hierop in te loggen met je iCloud-account kun je ook van een afstandje alles bedienen. #chillings

Wat je allemaal met HomeKit kunt? Een heleboel! Je kunt apparaten bedienen met spraak, maar ook via één druk in de app. Verder kun je ook apparaten automatiseren en aan elkaar koppelen. Je kunt zelfs scènes instellen, waardoor je in één keer meerdere apparaten bedient. Bijvoorbeeld dat het alarm er direct op gaat als je de garagedeur sluit. It’s all possible! Jouw huis doet zo precies wat jij wil!

Andere manieren om je huis slim te maken? Ontdek dan eens Alexa of Google Home.

Slimme apparaten voor HomeKit

Gemakkelijk de lampen aanzetten, je favoriete tune uit een speaker blazen of de lampen even dimmen. Via Apple HomeKit kan het allemaal. Als je er tenminste de juiste accessoires bij hebt. Wij zetten een aantal leuke, slimme apparaten voor HomeKit op een rijtje.

Lampen

Jep we zeiden het al even, maar HomeKit is echt ideaal om je slimme lampen mee te bedienen. Of je nu té lekker ligt en niet op wil staan om het licht uit te doen of de lichtkleur in de woonkamer bijpassend wil maken aan je mood. Vertel het gewoon aan Siri en hij doet de rest. Je hebt onder andere slimme lampen van Philips, Nanoleaf, LIFX en meer. Keuze zat dus. 😉

Speakers

Ook je slimme speaker kun je gebruiken via HomeKit. Je favo tune afspelen terwijl je een feestje hebt? Of het geluid tijdens een refrein harder zetten? No problemo!  Als je een slimme speaker als Sonos of Triby hebt is de klus zo geklaard.

Stekkers en schakelaars

Je kan zelfs stekkers en schakelaars bedienen met HomeKit. Ideaal, als je thuis wat duurzamer wilt leven. Door de stekkers vaker uit te zetten, bespaar je op langer termijn meer stroom. Jij blij, de natuur blij, je rekening blij.

Ikea Home Smart

Jep, ook Ikea verkoopt slimme apparaten. De meubelgigant kondigde laatst aan dat ze een hele smart home-lijn gaan opzetten met IKEA Home Smart. Van slimme rolgordijnen tot lampen, speakers en meer huishoudelijke apparaten. Wij kunnen niet wachten!

… en meer!

Van je deurbelt tot beveiligingscamera’s, rookmelders en meer. De mogelijkheden met HomeKit zijn eindeloos. Kijk maar eens op de website van Apple! Wedden dat er iets tussen zit? 😉

Welke HomeKit accessoires staan in jouw huis van de toekomst?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt