apple-gezondheid-app
02 - 09 - 20192 min. leestijd

Check de Apple gezondheid app in iOS 13

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Update alert! Er komt in iOS 13 een nieuwe update voor de Apple gezondheid app. Van een gloednieuw ontwerp tot handige features als je menstruatiecyclus bijhouden en de gezondheid van je gehoor testen. Check hier alle vernieuwingen.

Dit zijn de updates in de Apple gezondheid app

apple-gezondheid-app-ios-13Voor wie het nog niet weet: iOS 13 is de nieuwe versie van het iPhone-besturingssysteem dat waarschijnlijk in september wordt uitgerold. In deze update komt Apple vaak met een heleboel verbeteringen, zoals nieuwe manieren om bijvoorbeeld je privacy te beschermen of een update voor Siri. Ook de gezondheid app krijgt in iOS 13 een make-over. Denk aan: een ander uiterlijk én nieuwe, intelligente features. Go check it out!

Nieuw ontwerp

Yes, we love updates! En vooral als het over uiterlijk gaat, want hey: het oog wil ook wat. Zo bestaat de nieuwe Apple gezondheid app uit twee onderdelen: overzicht en ontdek. In het eerste onderdeel zie jij in een oogopslag alle informatie over jouw lichaam. Van het aantal stappen dat je hebt gezet tot je hartritme, je gewicht en meer. Wil je op zoek naar een bepaalde categorie? Dan gebruik je hier het tweede onderdeel voor, ontdek. Hier vind je namelijk alle categorieën die je met de gezondheid app kunt bijhouden.

Je gehoor-gezondheid bijhouden

Ook je gehoor-gezondheid kun je binnenkort monitoren. Want, geef toe: na al die festivalletjes dat je dichtbij de box stond te djensen, ben jij vast benieuwd hoe goed je oren het nog doen. Je kunt via je Apple Watch bijvoorbeeld de geluid-app gebruiken om te checken of het geluid om je heen een normaal niveau heeft. Ook houdt de Apple gezondheid app het geluidsniveau van je koptelefoon bij. Je ziet in de app precies hoeveel decibel normaal is voor je oren. Dus, luister jij vaak op het allerhoogste niveau naar je favoriete tune? Dan is het misschien slim om het volume eens een tikkeltje lager te draaien. Wees eens lief voor die oortjes… 😉

Je menstruatiecyclus monitoren

Jep, ook je menstruatiecyclus kun je binnenkort bijhouden in de Apple gezondheid app. Mega relaxt! Zie in een overzichtelijke grafiek direct in welke fase je menstruatie zich nu bevindt. En ben je even vergeten wanneer je het weer moest worden? No problemo! Je ziet in de gezondheid app wanneer je menstruatie er weer aankomt én wanneer je meest vruchtbare periode is. Dat scheelt weer een hoop gedoe en stress!

Toch via andere apps je menstruatie bijhouden? Check dan eens deze menstruatie apps.

Tandenpoetsen

Geloof het of niet, maar binnenkort kun je ook het poetsen van je tanden bijhouden in de gezondheid app. Via dit onderdeel houd je bij hoe vaak en hoe lang jij je tanden hebt gepoetst. Voor nu kun je deze gegevens zelf invullen, maar in de toekomst hopen we natuurlijk dat de slimme tandenborstels dit voor ons doen. Want hoe handig zou het zijn als we een melding krijgen om te poetsen? Chill!

Apple gezondheid app van iOS 13: wanneer komt hij?

Wil jij ook zo graag alle updates verkennen op je iPhone? Helaas, moeten we nog even wachten want de exacte datum voor de iOS 13 update is nog niet bekend. Wel geeft de website van Apple weer dat het rond dit najaar zal zijn. Waarschijnlijk in september? We hope very soon. 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt