Tele2 Blog

Apple event: de tofste vernieuwingen van WWDC 2020

Oh my! Heb jij gisteravond gekeken? Apple organiseerde haar jaarlijkse WWDC. Via een livestream werden alle nieuwe software-updates van de komende tijd gepresenteerd en man, man, man… wat komen er weer toffe dingen aan. Benieuwd? Wij zetten alle vernieuwingen van dit Apple event voor je op een rijtje.

Wat is Apple WWDC?Apple-event-Tele2Blog

Het grootste Apple event. Jaarlijks kondigt Apple tijdens deze conferentie al haar nieuwe software-updates aan ontwikkelaars aan. Doordat zij al een sneak peek krijgen van wat eraan komt, kunnen zij hun producten aanpassen op de nieuwste software. Slim, want zo kun jij tegen de tijd dat deze updates uitkomen gewoon al je apps optimaal blijven gebruiken. Nice!

Hoewel een heleboel andere bedrijven hun presentaties de afgelopen tijd cancelden, nam Apple ruim haar tijd en presenteerde al haar nieuwigheden in een twee uur durende livestream. Benieuwd wat er binnenkort allemaal aankomt? Lees dan snel door ;-).

WWDC 2020: dit werd op het Apple event aangekondigd

Van een nóg slimmere Siri tot een picture-en-picture functie waarmee jij je iPhone tijdens het FaceTimen gebruikt: de nieuwe features in de software-updates zijn om van te smullen. Hieronder lichten we ze één voor één uit.

Het gloednieuwe iOS 14

Een tijdje geleden schreven we in onze iOS 14 update blog al over de geruchten van Apple’s nieuwste iPhone-software. Sinds gisteravond is daar eindelijk wat meer opheldering over. Zo verschijnen er in iOS 14 een heleboel nieuwe features. Onder andere Siri krijgt een nieuw interface én wordt nog slimmer, maar ook wordt het straks mogelijk om via Apple CarKey je auto met je iPhone te openen. Ideaal, want zo voorkom je dat je die sleutels van je waggie ooit weer vergeet.

Verder wordt het in iOS 14 mogelijk om via Apple Clips functies van een app te gebruiken zónder dat je deze downloadt. En appen tijdens het FaceTimen of bingen van je favo serie? Dat doe je straks met gemak dankzij de picture-en-picture functie.

Andere functies in de nieuwe iPhone-software zijn:

  • Nieuwe privacy-instellingen voor inzicht en controle over je datagebruik bij apps.
  • Nieuwe widgets op het beginscherm en een gecategoriseerde App Libary.
  • Nieuwe functies in de Berichten-app voor groepsgesprekken.

Nieuwe features in iPadOS 14

Niet alleen de iPhone krijgt een nieuwe software-update. Ook voor de iPad is Apple flink aan de slag gegaan. Hieronder lees je de vetste, nieuwe features.

  • Een vernieuwde zoekfunctie die lijkt op die van MacOS.
  • Een sidebar in standaard-apps als Foto’s, Notities en Muziek.
  • De mogelijkheid om functies van een app al te gebruiken met Apple Clips.

Nieuwe features in WatchOS 7

Jep, ook de features van WatchOS 7 legden we laatst in onze WatchOS 7 geruchten blog al onder de loep. De officiële vernieuwingen? Die check je hieronder.

  • Nieuwe slaapfunctie die je slaap meet én je helpt met het opstaan.
  • Uitbreiding in de Apple Maps- en Fitness-app.
  • Nieuwe wijzerplaten en de mogelijkheid om wijzerplaten met anderen te delen

Tip: kijk je de samenvatting liever in één keer terug? Apple maakte ook een video van de livestream. Enjoy!

Wanneer komen de updates van het Apple event?

Nu natuurlijk de hamvraag: wanneer komen deze updates van Apple uit? Dat is helaas nog niet bekend. Ontwikkelaars kunnen wel nu al de bètaversie van de nieuwe software downloaden. Zo kunnen ze alvast aan de slag met alle nieuwe features en hoef jij er straks op je iPhone, iPad of Apple Watch alleen maar van te genieten.

Welke feature van dit Apple event vind jij het tofst?

Reacties