header-apple-event-Tele2
21 - 09 - 20204 min. leestijd

Apple event september: dit zijn de tofste aankondigingen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh my! Heb jij gekeken? Apple hield een evenement en kondigde via een livestream een heleboel nieuwigheden aan en man, man, man… wat komen er weer toffe dingen aan. Van een nieuwe Apple Watch Series 6 tot een iPad Air 4. Wij zetten alle nieuwtjes van dit Apple event voor je op een rijtje.

Apple event september

telefoon-apple-event-Tele2Dat september dé maand is voor alle Apple-lovers is natuurlijk een feit. Elk jaar kondigt Apple in deze maand al haar nieuwste software-updates en producten aan. Zo werden vorig jaar nog de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max gelanceerd. Drie werkelijke toptoestellen.

Dit keer werd er helaas nog geen nieuwe iPhone voor 2020 aangekondigd. Wel presenteerde Apple een aantal andere nieuwe producten: van een gloednieuwe Apple Watch tot een nieuwe iPad en meer. Curious? Hieronder zetten we de samenvatting van het event op een rijtje.

Wil je zelf het Apple event terugkijken? Check dan de video hieronder.

Dit werd op het Apple event in september aangekondigd

Van een betaalbare Apple Watch tot een sportfunctie om regelmatig mee in beweging te blijven: de nieuwe aankondigingen van Apple zijn om van te smullen. Hieronder lichten we ze één voor één uit.

Apple Watch Series 6

Apple opende haar event met een knaller van een aankondiging. Er komt een nieuwe Apple Watch, namelijk de Apple Watch Series 6. Dit is de opvolger van de eerdere Series 5. Het nieuwe slimme horloge krijgt een aantal functies die echt verbluffend zijn. Zo voegt Apple aan de Watch haar nieuwe S6-processor toe. Deze is 20 procent sneller dan die uit de vorige serie. Ook laadt het horloge een stuk sneller op.

Qua design lijkt de Apple Watch Series 6 op haar voorganger, maar toch zijn er aantal verschillen. Zo is de schermhelderheid 2.5 keer zo fel. Ook is er een nieuwe band voor je smartwatch beschikbaar, namelijk de Solo Loop. Dit is een aaneengesloten rubberen band die fijn om je pols blijft zitten. Houd je meer van textuur? Dan is er zelfs een gevlochten-variant.

Het coolste aan de Watch Series 6? Je kan er je bloedzuurstof mee meten. Via een sensor wordt in vijftien seconden bepaald hoeveel zuurstof er in je bloed zit. Bizar!

Apple Watch SE

Werd je vaak geremd om een Apple Watch te kopen door de prijs? Nu niet meer! Apple kondigde namelijk ook een goedkopere smartwatch aan. Maak kennis met de Apple Watch SE. Dit horloge lijkt qua design grotendeels op de Series 6, maar heeft een iets minder krachtige chip. Ook staat het scherm van het horloge niet de hele tijd aan en kun je hier geen bloedzuurstof mee meten. Met de Apple Watch SE hoopt Apple een grotere doelgroep te bereiken.

iPad 8 en iPad Air 4

Of dat alles was? Zeker niet! Apple bracht ook twee nieuwe iPads uit: de iPad 8 en iPad Air 4. De iPad 8 lijkt grotendeels op zijn voorganger, de iPad 7, maar is dankzij haar nieuwe processor nog sneller. Apple verwerkte hier haar welbekende A12-chip in. Die zit ook in de krachtige iPhone Xs uit 2018. Hierdoor gaat switchen tussen Instagram en WhatsApp in een rap tempo.

Verder verwelkomden we nog een nieuwe member in de Apple-familie, namelijk de iPad Air 4. Deze nieuwe tablet zit vol magische features. Zo heeft het Apple’s nieuwste A14 Bionic-processor, heeft de tablet een mega helder en groot scherm én is hij razendsnel. Kortom: een pareltje mocht je dit jaar nog zoeken naar een nieuwe tablet.

Het gloednieuwe iOS 14

Een slimmere Siri, Apple CarKey: iOS 14 zit vol nieuwe, toffe features. Zo kun je onder andere via Apple Clips de functies van een app gebruiken zonder dat je deze downloadt. Handig, want zo bespaar je weer opslagruimte op je telefoon. iOS 14 is al beschikbaar. Installeer jij ‘m ook meteen?

Apple Fitness+

Het is tijd voor wat beweging ! Voor alle sportliefhebbers kondigde Apple haar nieuwe product Apple Fitness+ aan. Dit is een app op je Watch, iPhone of iPad waarmee je verschillende workouts kunt volgen. Van fietsen tot HIIT-training en van dansen tot yoga: je bepaalt zelf waar je zin in hebt. Extra handig is dat al je workouts automatisch overgezet kunnen worden naar de Health-app. Zo houd je nog beter je vooruitgang bij.

Om Fitness+ te gebruiken, heb je wel eerst een abonnement nodig. Apple vertelde dat de dienst ongeveer $ 9.99 per maand zal kosten en $ 79.99 per jaar. De precieze abonnementskosten voor Nederland zijn nog niet bekend.

Apple One

Maak je graag gebruik van Apple Music, maar stream je ook regelmatig via Apple TV+? En wil je graag wat meer opslagruimte op iCloud? Dan is Apple One misschien iets voor jou. Met deze nieuwe abonnementsvorm heb je toegang tot vier Apple-diensten tegelijk. Voor een vast bedrag per maand kun je dan gebruik maken van Apple Music. Apple Arcade, iCloud en Apple TV+. Extra handig: er is zelfs een speciaal abonnement voor het hele gezin. Fijn als je broertje graag gamet via Apple Arcade en jij het liefst je favo film streamt via Apple TV+.

Een individueel abonnement kost € 14,95 per maand, een gezinsabonnement € 19,95 per maand.

Wanneer komen de nieuwigheden van het Apple event?

Niet geheel onbelangrijk: wanneer kunnen we alle nieuwigheden verwachten? Onder andere de Apple Watch Series 6, de Apple Watch SE en de iPad 8 zijn al verkrijgbaar. Deze zijn te koop bij diverse T-Mobile winkels of in de online accessoires shop. De iPad Air 4 zal pas vanaf oktober beschikbaar zijn, houd hier de website van Apple voor in de gaten.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt