Apex Legends Mobile
09 - 01 - 20235 min. leestijd

Apex Legends Mobile: jouw topgame voor 2023

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Klaar voor een nieuwe game voor telefoon? Probeer dan eens Apex Legends Mobile. De game is uitgeroepen tot de beste game van 2022. Wat is het en wat maakt de game zo goed? Je leest het hier!

Apex Legends Mobile

Wat is Apex Legends Mobile?

De naam geeft het al een beetje weg: Apex Legends Mobile is de smartphone versie van de populaire game. Het origineel kwam in 2019 uit en werd in 2022 overgezet naar de smartphone. Daardoor kun je de game nu altijd en overal spelen. Op je iPhone, maar natuurlijk ook op een Android telefoon, zoals die van Samsung of OPPO.

Apex Legends Mobile is een battle royale game. Je wordt met een grote groep gamers in een arena gegooid en dan is het last man standing. Je speelt in een team van twee of drie strijders. Ideaal om met je buddy’s te spelen. En je vrienden doen makkelijk mee. De game is gratis te downloaden en te spelen. Wel zijn er in de game in-app purchases. Als je helemaal fan bent, kun je op die manier nieuwe outfits voor je helden kopen of nieuwe personages kopen.

De verschillende personages in de game hebben hun eigen unieke vaardigheden. Door die variatie is geen enkel potje in de game hetzelfde. Zo blijf je spelen en stapel je de wins op elkaar!

Waarom is dit de best mobile game 2022 (en ook top voor 2023)?

Apex Legends Mobile kwam uit in mei 2022 en was gelijk een hit. Zowel Apple als Google bekroonde de game met de prestigieuze Game of the Year titel. En bij Google waren het ook de fans zelf die de game als de beste van 2022 noemden. Ook in 2023 is dit een game om uren in te stoppen.

Er zijn heel wat grote games die een versie voor de smartphone hebben. Toch steekt Apex Legends Mobile daarbovenuit. De game ziet er fantastisch uit en speelt zonder haperingen terwijl er enorm veel op het beeldscherm gebeurt. Ook helpt het dat je in tegenstelling tot Fortnite en Call of Duty: Warzone speelt met verschillende helden, die elk hun unieke vaardigheid hebben. Daardoor is er meer variatie in de game.

Fortnite of Apex Legends Mobile?

Apex Legends Mobile en Fortnite zijn twee battle royale games. Welke is het beste om te spelen? Het grote voordeel van Apex Legends Mobile is dat je de game uit de Apple App Store of Google Play Store downloadt. Fortnite is daar niet op beschikbaar. Om die game te spelen moet je de game streamen op je smartphone.

Daarnaast is Apex Legends Mobile een game die iets meer realisme biedt. Fortnite heeft meer een cartoony vibe. Het schietsysteem van Apex Legends Mobile is meer vergelijkbaar met dat van Titanfall en Call of Duty. Heb je skills? Dan komen die in Apex Legends Mobile beter tot hun recht.

Ook hoef je in Apex Legends Mobile geen rekening te houden met bouwwerken die in Fortnite uit de grond worden gestampt. Dit is een game waarbij het echt draait om knallen. Onderweg kun je wel bepaalde materialen vinden, die je bij een station inlevert. zo verbeter je je schild of zorgen healing items ervoor dat je kunt blijven strijden.

Apex Legends Mobile spelen op de beste telefoons

Apex Legends Mobile is op heel wat verschillende telefoons speelbaar. Als je een iPhone hebt, dan heb je een iPhone 6S of nieuwer nodig. Bij een Android telefoon moet je smartphone draaien op Android 6 of nieuwer. Ook heeft hij minimaal 3 GB RAM nodig. De meeste moderne telefoons hebben dat wel. Maar als je de game smooth wil beleven, dan zijn dit drie van de beste telefoons om de game op te beleven.

iPhone 14 Pro

Wil je de beste mobile game van 2022 beleven op de beste telefoon van Apple? Dan zit je met de iPhone 14 Pro aan het juiste adres. De telefoon beschikt over een ProMotion display. Daarmee heeft hij een maximale refresh rate van 120 Hz. Jouw voordeel? Apex Legends Mobile smooth spelen. Ook heeft de telefoon een grote en zuinige batterij. Op die manier gaat de iPhone 14 Pro een paar uur mee terwijl je in de game knalt met je vrienden.

iPhone 14 Pro

Met zijn ProMotion Display speel je Apex Legends Mobile zeer smooth.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Samsung Galaxy S22

Zoek je een goede Android telefoon om Apex Legends Mobile op te spelen? Met de Samsung Galaxy S22 heb je een topmodel. Deze telefoon heeft ook een 120 Hz-display. De verbinding is bovendien altijd razendsnel met 5G onderweg of Wifi 6 als je thuis bent. De felle kleuren van de game komen dankzij het Dynamic AMOLED 2X display heel goed tot hun recht.

Samsung Galaxy S22

Een topscherm waar de kleuren vanaf spatten.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Zwart Samsung Galaxy S22 Roze Samsung Galaxy S22 Groen

OPPO Reno8 Pro

De OPPO Reno8 Pro heeft een formaat van 6,7 inch. Dat is een slag groter dan de 6,1 inch die de andere telefoons groot zijn. Daardoor zie je de details in Apex Legends Mobile net iets beter. De batterij is groot en mocht je heel wat uurtjes spelen, dan is de telefoon in 31 minuten met 80 W snelladen volledig opgeladen. Dus even een break, de OPPO Reno8 Pro opladen en je bent weer good to go!

OPPO Reno8 Pro

Grote telefoon die na een paar potjes snel is opgeladen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

OPPO Reno 8 Pro Zwart OPPO Reno 8 Pro Groen

Tips voor het spelen van Apex Legends Mobile

Heb je nog niet eerder gehoord van Apex Legends Mobile en wil je nu losgaan? Goed zo! Maar voordat je je vrienden optrommelt om de tegenstanders te ownen hebben we nog snel een paar handige tips om goed te beginnen:

  • Leer de wapens kennen. Apex Legends Mobile heeft veel verschillende wapens om mee los te gaan. En je zult snel ontdekken wat je favoriet is. Maar het is verstandig om ook de andere wapens die je onderweg vindt te leren kennen. In de game vind je een schietbaan om de verschillende wapens uit te proberen. Slim om te proberen voordat je echt losgaat.
  • Communiceer met je medespelers. Dat hoeft niet met een koptelefoon. Apex Legends Mobile heeft een pingsysteem. Zie je een vijand? Richt zijn kant op en druk op de pingknop. Je medespelers zien dan gelijk waar een eventuele vijand zich bevindt. Samen kun je dan de vijand insluiten en uitschakelen.
  • Ontdek de helden. Het is soms verleidelijk om van de ene naar de andere held te springen. Met de verschillende specialiteiten heb je een andere speelstijl. Maar blijf zeker in het begin even bij een held hangen. Leer alle voordelen van die held en hoe je dat in de praktijk kan brengen.

Probeer het zelf

Lijkt het je wat om Apex Legends Mobile alleen of met je vrienden te spelen? De beste mobile game van 2022 is volledig gratis te spelen.

App image
Apex Legends Mobile
Rating starRating starRating starRating starRating star

Squad up & fight to survive in the next evolution of multiplayer battle royale!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt