04 - 03 - 20225 min. leestijd

10 handige Android Auto apps in 2022

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Android Auto apps maken je het wel heel makkelijk in de auto. Zo kun jij makkelijker én veiliger navigeren, muziek luisteren of berichtjes versturen. En dat allemaal handsfree. Dus nog veilig ook! Lees hier alles over dé Android Auto apps in 2022 en check de tien handigste Android apps voor in de auto.

Wat is Android Auto?

Android Auto is een manier om Android op het dashboardscherm van je auto te gebruiken. Je gebruikt het door je Android telefoon te verbinden met je auto. Daarna heb je een versimpelde versie van je Android telefoon op het dashboardscherm van je auto. Het ziet er dus iets anders uit dan de interface van je mobiele telefoon, zoals je bij een Samsung Galaxy S22 of Xiaomi 11T Pro gewend bent.

Met Android Auto gebruik je functies van je telefoon veilig achter het stuur. Zoals bellen, berichtjes versturen, muziek luisteren of navigeren. Vaak gebruik je hier spraakberichten voor in combinatie met Google Assistent. Maar er zijn meer mogelijkheden. Ook kan Google Assistent je berichtjes voorlezen. Al wil je dat natuurlijk niet altijd. Bijvoorbeeld als je meerijders hebt! Het goede nieuws? Jij bepaalt wat Android Auto wel en niet doet.

De 10 tofste Android Auto apps 

Handige Android Auto apps voor onderweg? We hebben een mooi lijstje voor je. Je kunt niet elke Android app met Android Auto gebruiken. Daarom zochten we de beste, tofste en slimste Android Auto apps voor je uit. Vamos!

1.      Google Maps

android auto apps Google Maps

Eentje die niet mag ontbreken in het rijtje met Android Auto apps: Google Maps. De super populaire navigatie app. Navigeren gaat op dezelfde manier als op je smartphone. Super simpel. Ben je al aan het rijden? Dan gebruik je Google Assistent om aan te geven waar je heen wilt. Bijvoorbeeld als je even snel boodschappen wil doen. Laat het Google Maps weten en zeg: ‘Navigeer naar supermarkt’. De app berekent direct de route en je weet precies hoe je naar de supermercado rijdt. Handig, toch?

App image
Google Maps
Rating starRating starRating starRating starRating star

Real-time GPS navigation & local suggestions for food, events, & activities

2.     Waze

android auto apps Waze

Waze is zo’n andere gouden navigatie app. Je navigeert er heel makkelijk mee van A naar B. En je kunt hier ook Google Assistent gebruiken om de route voor je neus te krijgen. Ideaal! Een pluspunt van Waze? Het toont veel extra verkeersinformatie. Allemaal doorgegeven door andere Waze-gebruikers die zelf onderweg zijn. Zo weet de app precies waar het druk is en wat de snelste route is om van A naar B te gaan.

App image
Waze Navigation & Live Traffic
Rating starRating starRating starRating starRating star

Save time on every drive. Waze tells you about traffic, police, crashes & more

3.     WhatsApp

android auto apps Whatsapp

Achter het stuur whatsappen? Niet met je telefoon in de hand. Dat kost je namelijk € 340. Ka-ching!! Gelukkig mag je wel via Android Auto whatsappen met je bestie. Zo typ je je berichtjes niet naar de ontvanger, maar gebruik je Google Assistent om het berichtje voor jou te typen woorden. Berichtjes die je binnenkrijgt, worden voorgelezen. Als je dat wilt, tenminste. Zo blijf je gefocust op de weg en hoef je niet opzij te kijken.

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Simple. Reliable. Private.

4.     Telegram

android auto apps Telegram

Telegram is een grote concurrent van WhatsApp. De berichtenservice werkt eigenlijk op precies dezelfde manier als WhatsApp en heeft ook een Android Auto app. Ook hier leest Google Assistent je berichtjes voor. Zo hoef je niet te turen naar je kleine smartphonescherm. Je houdt de blik op de weg voor je. Dat is waar het om gaat.

Een nadeel ten opzichte van WhatsApp? De app-service wordt minder vaak gebruikt in Nederland. Daarom zul je niet al je vrienden en familie kunnen bereiken met deze app.

App image
Telegram
Rating starRating starRating starRating starRating star

Telegram is a messaging app with a focus on speed and security.

5.     Spotify

android auto apps Spotify

Een heerlijke combinatie die nooit zal verdwijnen: muziek luisteren en autorijden. Natuurlijk wil je zo nu en dan even je lievelingsliedjes of albums horen. Zeker tijdens een lang autoritje. Dat kan het best met Spotify. Ook deze app is handsfree te gebruiken in je waggie, met behulp van Google Assistent. Laat weten welk liedje of album je wilt horen en een paar seconden later knalt-ie uit je speakers.

App image
Spotify: Music and Podcasts
Rating starRating starRating starRating starRating star

Listen to songs, play podcasts, create playlists and discover music you’ll love

6.     myTuner

android auto apps MyTuner

Ben je meer van de radio dan van Spotify? Dat kan! Natuurlijk heb je die standaard in je auto. Maar niet overal is de frequentie hetzelfde. Dan is het bereik op sommige plaatsen wat minder en komt er ruis op de lijn. Dat kan net even irritant uitkomen. myTuner is een fijne Android Auto app. Met deze app heb je geen last van ruis uit je speakers. De radio app heeft honderden radiozenders met altijd het beste geluid. Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland heb je ‘gewoon’ goede ontvangst. Zo luister je altijd zonder problemen naar je favoriete radiozender. Tip: in combinatie met een Unlimited abonnement heb je nul datazorgen!

App image
myTuner Radio App: FM stations
Rating starRating starRating starRating starRating star

Live AM / FM Radio Stations: Live AM Radio and Live FM Radio Station App

7.     Pocket Casts

android auto apps Pocket Casts

Tijdens een autorit kun je natuurlijk ook lekker podcasts beluisteren. Ideaal om tijdens het autorijden wat leuke, interessante gesprekken te horen met een onderwerp dat jou interesseert. Check daarom vooral onze podcast tips! Met Pocketcasts heb je heel veel podcasts om uit te kiezen. Zo verveel je je nooit meer in de auto.

App image
Pocket Casts – Podcast Player
Rating starRating starRating starRating starRating star

Pocket Casts is the world’s most powerful podcast platform

8.     Audible

android auto apps Audible

Autorijden en een luisterboek ‘lezen’ in je auto. Ook dat kan. Rustgevend en efficiënt. Met de Android Auto app Audible kun je heel veel audioboeken verslinden. Kies een boek en je wordt tijdens het sturen voorgelezen. Zo besteed je je tijd wel heel nuttig.

App image
Audible: audiobooks & podcasts
Rating starRating starRating starRating starRating star

Listen to original stories & podcasts. Take your audio book library anywhere.

9.     Amazon Music

android auto apps Amazon music

Amazon Music timmert flink aan de weg en heeft een uniek aanbod. Miljoenen liedjes, veel podcasts en ook nog eens handsfree te bedienen. Een ideale app voor in de auto.

App image
Amazon Music: Songs & Podcasts
Rating starRating starRating starRating starRating star

Listen to podcasts, trending playlists, hit music, and your favorite songs

10.  New York Times

android auto apps The New York Times

Het laatste nieuws voorgelezen krijgen? Dat kan met meerdere apps. Eentje met een goede staat van dienst is bijvoorbeeld New York Times. 1700 journalisten werken voor deze krant en brengen het nieuws van over de hele wereld in kaart. Laat je informeren tijdens het rijden en kom alles te weten over het actuele nieuws.

App image
The New York Times
Rating starRating starRating starRating starRating star

Understand the world around you with original reporting from The Times.

Google Assistent: de beste Android Auto app? 

Android Auto maakt het autorijden weer een stukje leuker én veiliger! Daar heeft de Google Assistent een groot aandeel in. Het maakt het navigeren, muziek luisteren en berichtjes versturen allemaal heel simpel. En je houdt je ogen op de weg en je handen aan het stuur. Start met ‘Hey Google’ en de hulp komt je tegemoet. Een kind kan de was doen. Wat is jouw favoriete app voor onderweg?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt