Android 9 Tele2
08 - 06 - 20182 min. leestijd

Dit moet je écht weten over Android 9.0 P

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sneller dan ever schakelen tussen je favo apps en een batterijduur waar je U tegen zegt. Android 9.0 P belooft een heleboel moois voor je Android-smartphone in petto te hebben. Daarom praten we je graag bij over de must knows van deze nieuwe Android-versie die binnenkort uitkomt.

Google brengt elk jaar een volledig nieuwe versie van het Android-besturingssysteem uit. De huidige versie is Android 8 Oreo, die sinds vorige zomer regelmatig is geüpdatet. De volgende grote update van Android is in aantocht: Android 9.0 P. Van deze versie is er al een testversie uit en zo weten we al een beetje wat we hiervan kunnen verwachten. Snel verder lezen dus!

Maar eh, waar staat de P in Android 9.0 P voor?

Google vernoemt een Android-versie altijd naar een snoepje, denk aan: Marshmallow, Nougat, Oreo… #yum! Zoals je ziet gaat het in alfabetische volgorde. Dit jaar is de letter ‘p’ aan de beurt. En dus wordt er alweer druk gespeculeerd over de naam van Android 9.0 P. Wordt het Pancake, Pie, Popsicle of toch – #onwaarschijnlijkmaarweblijvenhopen – Pepernoot?! 😉

Android 9.0 P: effectiever dan ooit!

Het lijkt erop dat Android 9.0 P veel handige nieuwe features aan je Android-telefoon, zoals de Samsung Galaxy S9, toe zal voegen. Verwacht geen radicale nieuwe designs en apps. Nee, Android wordt vooral muy effectiever. Slimmer dan ooit dus!

Sneller dan ooit schakelen tussen apps

Met de nieuwe Android schakel je makkelijker en sneller dan ooit over van de ene naar de andere app. Supersnel een selfie schieten met de camera-app en deze daarna als een malle bewerken in Instagram! Het schakelen tussen apps gebeurt heel instinctief met veegbewegingen, net zoals bij bijvoorbeeld de iPhone X. Zo blader je super easy tussen alle apps die al open staan én start je ze sneller op. Hiervoor hoef je niet meer terug te gaan naar het startscherm: lekker snel en slim!

Slimmere batterij

Google is elk jaar druk bezig om Android zo energiezuinig mogelijk te maken. Ook met Android 9.0 P komen er weer een boel slimme vernieuwingen op dit vlak. Vinden we wel mooi natuurlijk, want – net als jij – zijn we not amused als onze selfiegame midden in de actie opeens wordt afgekapt door een lege batterij. Android 9.0 P wordt waarschijnlijk verrijkt met de Adaptive Battery-functie. Dit betekent dat de telefoon checkt welke apps je het meest gebruikt en welke wat minder. Aan de hand daarvan kan de telefoon veel zuiniger werken. Wat heeft het immers voor zin om een app op de achtergrond te laten lopen, als je telefoon toch al weet dat je die vandaag niet meer gebruikt?

Deze telefoons krijgen sowieso Android 9.0 P

De bètaversie van Android 9.0 P is al beschikbaar voor elf smartphones, waaronder de Google Pixel 2, Nokia 7 plus en Sony Xperia XZ2. Deze elf telefoons krijgen dus ook absoluut een update naar de definitieve versie van Android 9.0. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen ook toptelefoons als de Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro de allernieuwste versie van Android.

De vraag is alleen wanneer dat zal zijn. Na de zomer brengt Google Android 9.0 P waarschijnlijk officieel uit. Daarna moeten fabrikanten deze versie op maat maken voor hun telefoons. Het verschilt daarom per telefoon wanneer ‘ie Android 9.0 P krijgt.

To be continued! 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt