Android 8 Samsung Galaxy S8 Tele2
25 - 12 - 20172 min. leestijd

Dit is wanneer je Samsung Galaxy S8 Android 8 Oreo krijgt

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Pak je rol Oreo-koekjes er maar bij, want het is bijna cookie time! Heb je de Samsung Galaxy S8? Dan wacht je misschien wel met smart op de update naar Android 8 Oreo. Het wachten is nu toch écht bijna voorbij, want de Android 8-update is bijna klaar! Wij praten je bij.

Android 8 Oreo is de aller nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Hij draait al op een handjevol type telefoons en nu is een van de populairste telefoons ooit, de Galaxy S8, bijna aan de beurt. Waarschijnlijk komt de update eind januari of begin februari uit. En dan kun je jouw telefoon dus updaten naar deze beste Android-versie óóit.

Wat is Android 8 Oreo?

Android 8 alles over Samsung Galaxy S8 Tele2Android 8 Oreo is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Uiteraard bevat het allerlei piepkleine aanpassingen die je telefoon een stukje sneller en zuiniger maken. Ook heeft Google een paar grotere verbetering aan Android 8 Oreo toegevoegd.

Zo kun je precies de meldingen uitkiezen die je wil dempen: ideaal voor die WhatsApp-groep van je sportclub waar 80 berichten in het uur op worden gegooid! Je bent dan niet afhankelijk van de WhatsApp-dempknop, maar kan dit dus makkelijk zelf instellen via het instellingenmenu van je telefoon. Een andere handige functie is dat het makkelijker wordt om twee apps tegelijkertijd te gebruiken. Gooooooo productivity boost!

Waarom heet het zo?

Nu vraag je je misschien af: waarom heeft Android 8 zo’n gekke naam? Dat is een leukigheidje van Google. Elke Android-versie is namelijk vernoemd naar een snoepje en dit loopt in alfabetische volgorde op. Zo heeft je Samsung Galaxy S8 nu (nog) Android 7 Nougat, wat het Engelse woord voor Noga is. Android 8 is vernoemd naar de oh zo verslavende Oreo-koekjes. Andere Android-versies heetten onder andere KitKat, Jellybean, Lollipop en Marshmallow. Jum!

Waarom heeft mijn telefoon deze versie nog niet?

Android 8 Oreo is sinds augustus al beschikbaar voor mobiele telefoons. Nu denk je misschien: hoe kan het dat mijn telefoon deze versie dan nog niet heeft? Dat komt omdat er heel veel verschillende soorten Android-telefoons zijn. Van Samsung natuurlijk, maar ook van een heleboel andere merken.

Deze gebruiken dus allemaal Android, maar het besturingssysteem moet per telefoontype geoptimaliseerd worden. Elk telefoontype heeft dus ook zijn eigen update naar Android 8 Oreo nodig en die moeten fabrikanten zelf maken. Vandaar dat het altijd dus eventjes duurt, maar het wachten is nu dus bijna voorbij als je de Galaxy S8 hebt.

Hoe weet ik wanneer ik mijn telefoon kan updaten naar Android 8 Oreo?

Zodra Android 8 Oreo voor je S8 beschikbaar is krijg je een melding op je telefoon. Hierin staat dat er een software-update voor je smartphone klaarstaat. Die kun je meteen installeren, al duurt een update-installatie altijd even. Je kunt dus ook wachten tot ’s avonds. De telefoon update zich namelijk automatisch als je slaapt, hij verbonden is met wifi en wordt opgeladen. Chillings!

Wat vind jij het lekkerste Android-snoepje? 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt