Android-12-update-Tele2Blog
13 - 07 - 20213 min. leestijd

Android 12: deze updates kun je straks verwachten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hey Android-lover! Wist je dat Google weer aan een gloednieuwe software-update werkt? Ja ja, Android 12 is on its wayen brengt een heleboel vette functies en verbeteringen met zich mee. Van een nieuwe look voor je telefoon tot een sterkere focus op privacy: ontdek hier alles wat eraan komt.

Hallo Android 12!

We zijn dol op updates. Vooral als ze onze telefoon nog mooier, beter en sneller maken. Ieder jaar kondigt Google een nieuwe, grootse software-update aan vol met verbeteringen. Vorig jaar was dat Android 11 en dit jaar is de opvolger in aantocht: Android 12. Tijdens het Google I/O 2021-event werd er al het een en ander over de update gedeeld en man, man, man … wat een mooie dingen komen eraan. Hieronder duiken we dieper in op deze nieuwe Android-versie. 

Android-12-Tele2Blog

Nieuwe functies en verbeteringen in Android 12

Van een nieuw, strak design tot een functie om nóg sneller Google Assistent in te schakelen. Dit zijn een aantal van de functies en verbeteringen die straks naar je Android-telefoon komen. 

Zet apps die je weinig gebruikt in slaapstand

Foto’s bewerken, instagrammen, onze gezondheid bijhouden: we gebruiken onze telefoon haast voor alles. Niet gek dat je opslagruimte daarom snel vol raakt door alle verschillende apps die je hiervoor nodig hebt. Voor Android 12 heeft Google daar iets handigs op bedacht: je apps in slaapstand zetten. Je kunt dan bij apps die je nauwelijks gebruikt aanzetten dat de opslag en tijdelijke bestanden automatisch verwijderd worden. De app blijft wel op je smartphone staan, hij neemt alleen wat minder opslagruimte in beslag. Nice!

Verbeterde privacy

Iets waar Google in de nieuwe Android-versie ook flink op gefocust heeft, is de privacy. Het is straks mogelijk om via een Privacy Dashboard precies te zien welke apps informatie van je verzamelen. Ook kun je hier direct checken welke gegevens dit zijn en dit zelfs aanpassen. Fijn, als je niet wil dat een app je locatie voortdurend gebruikt of toegang heeft tot je camera. Je houdt zelf meer de regie over je privacy.

Een nieuw, sprankelend design

Het oog wil natuurlijk ook wat en dat weet Google maar al te goed. Zo geeft Android 12 je telefoon een compleet nieuwe look, genaamd: Material You. Denk aan een strakker, kleurrijker en overzichtelijker ontwerp. Dit zie je niet alleen op het homescherm terug, maar ook in de verschillende standaard apps. De kleuren in de interface passen zich automatisch aan naar die van je telefoonachtergrond. Dit maakt de look van je smartphone heerlijk compleet.  

Alvast een sneak peek? Check deze video. 

Vliegensvlug je wifiwachtwoord delen 

Geen gekruip meer door de meterkast of langs de bank om dat lange wifiwachtwoord te vinden. Met de nieuwe software-update deel je deze straks nog gemakkelijker. Je kon natuurlijk al via een QR-code je wifiwachtwoord delen, maar in Android 12 is er een slimmere functie: ‘In de Buurt’. Door hierop te klikken, wordt dat wachtwoord in één keer naar de telefoon van je vriend of nieuwe huisgenootje gestuurd. Belangrijk is wel dat diegene ook een Android-telefoon heeft, zoals bijvoorbeeld een Samsung of OnePlus

Schakel de Google Assistent met één klik in

Weten hoe warm het wordt? Of hoe de zanger van dat ene liedje ook alweer heet? Google Assistent weet het antwoord. In de nieuwe versie van Android schakel je je personal assistent nog sneller in. Je kunt deze door de aan- en uitknop kort in te drukken gelijk activeren. Handig als je onderweg bent, maar wel even snel wil weten of er nog een plensbui aankomt.  

Welke telefoons krijgen Android 12?

Natuurlijk wil je weten of je straks deze nieuwe Android-versie ook op jouw Android-telefoon kunt gebruiken. Helaas is er nog niets bekend over welke telefoons de update allemaal krijgen. Het verschilt per fabrikant en de versie van je telefoon of Android 12 ervoor beschikbaar komt. Goed om te onthouden: heb je een van de nieuwste toestellen van een merk? Dan is er een grote kans dat je de software-update krijgt. Ook als je nu al Android 11 hebt en je telefoon relatief weinig updates heeft gekregen, is er een kans dat je ‘m krijgt. Even afwachten dus.  

Wanneer is de Android 12 release date?

Waarschijnlijk wordt de nieuwste versie van Android in september officieel gelanceerd. Op dit moment is er al een bèta versie uit, die volop getest wordt. Nadat dit gebeurd is en de eventuele wijzigingen zijn doorgevoerd, wordt de software-update ook beschikbaar voor een breder publiek en een voor een uitgerold bij de fabrikanten. Maar dat nieuws zal Google wel snel met ons delen. Wij kunnen niet wachten, jij? 😉

Heb je een iPhone? Check hier ook alle iOS 15 updates

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt