Anderhalve-meter-app-Tele2Blog
10 - 06 - 20203 min. leestijd

Terrassen of uiteten? Zo bewaar je anderhalve meter afstand

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat fijn! Terrassen, restaurants, bioscopen en eetcafés zijn weer open. Ondernemers kunnen weer volop aan de bak én wij kunnen weer beetje bij beetje de straat op. Belangrijk is wel dat je natuurlijk overal anderhalve meter afstand bewaart. Zowel bij de toiletten van je favo restaurant als in je bioscoopstoel. Hoe je dit doet? Daar selecteerden wij een aantal handige 1,5 meter-apps voor. Sit back and learn!

Anderhalve meter afstand houden, dat doen we samen

In de supermarkt, bij het stoplicht en in de rij van de kassa: de afgelopen tijd zijn we overal op straat wat meer afstand van elkaar gaan houden. Natuurlijk vol goede moed en intenties, want alleen zo dragen we ons steentje bij aan de bestrijding van het virus. #wecandothis

Vooral nu de horeca en evenementenbranche weer open mogen, is het gunnen van genoeg ruimte aan elkaar extra belangrijk. Hoe houd je anderhalve meter afstand op het terras? Of hoe zorg je dat je niet te dicht bij elkaar in de buurt komt in een restaurant? Gelukkig zijn de ondernemers en overheid daar volop mee bezig én duiken er zelfs steeds meer handige apps op. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

PS: benieuwd naar alle regels rondom de versoepelingen? Daar stelde de Rijksoverheid deze handige lijst voor op, zodat je altijd even kunt terugkijken.

3x een handige anderhalve meter app

Op het internet verschijnen steeds meer handige apps voor het houden van anderhalve meter afstand. Hoewel niet elke app al volledig werkt, bestaan van sommige wel al een bètaversie zodat je ‘m alvast uit kunt testen. Benieuwd welke afstand apps er op het moment van schrijven zijn? Here we go!

Anderhalve meter app: 1Point51point5-anderhalve-meter-app-Tele2Blog

Wil je zeker weten dat je genoeg afstand houdt? Of iemand anders duidelijk maken dat ‘ie te dichtbij komt? Daar kan 1Point5 je bij helpen. Deze handige afstand app laat je namelijk weten wanneer iemand te dicht in de buurt van je is. Dankzij Bluetooth meet je smartphone de afstand en begint ‘ie te trillen als je de anderhalve meter-regel overschrijdt. Megahandig! Op je beeldscherm verschijnen zelfs berichten als: “Bedankt voor het houden van afstand” en “Houd alsjeblieft afstand.” Handig als je vindt dat iemand te close staat, maar je het niet fijn vindt om dit te vertellen. Just show your screen!

Hoewel er nog geen officiële versie van de app bestaat, kunnen Android-gebruikers nu wel alvast een testversie downloaden via de 1Point5 website.

Anderhalve meter app: social distance-tool van ArgeleoArgaleo-anderhalve-meter-app-Tele2Blog

Ook de terrassen zijn vanaf 1 juni (met aangepaste regels) weer geopend. Natuurlijk zijn we gewend dat alle tafels en stoelen met het warme weer bezet zijn. Maar hoe doe je dat als je anderhalve meter afstand moet houden? Argeleo bedacht daar een slimme oplossing voor. Met hun social distance-tool kun je namelijk inschatten hoeveel personen er op een terras of plein kunnen zitten. Via een 3D-computermodel brachten ze heel Nederland in kaart, inclusief steden, straten en gebouwen. Zo kan een gemeente of horecatent dus makkelijker inschatten wat de maximale capaciteit aan gasten is om veiligheid te blijven garanderen.

Tip: blijf je toch liever binnen? Bouw je eigen huiskamerconcert met 8D audio of tover wilde dieren in je woning met Google AR.

Anderhalve meter app: OrderMeOrderMe-anderhalve-meter-app-Tele2Blog

Dat we in deze tijd extra creatief zijn, laten de jongens van OrderMe wel zien. Met deze slimme app kunnen klanten namelijk zelf hun eten of drinken bestellen en afrekenen wanneer ze dit willen. Gewoon op hun eigen telefoon!

Is je drankje op en wil je een refill? Of heb je een lekker voorgerecht gezien dat je moet proeven? Met één klik in de app fix je het. Dankzij OrderMe hoeven gasten geen menukaart meer aan te raken én kunnen horecamedewerkers gemakkelijker de anderhalve meter afstand waarborgen. Klinkt handig, nietwaar? Wij zijn reuze benieuwd welke eetcafés en restaurants deze app straks gebruiken!

Welke anderhalve meter app ga jij gebruiken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt