postduif_chat apps_Tele2_blog_main
21 - 01 - 20192 min. leestijd

4 chat apps als alternatief op WhatsApp

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

All you need is data! Eens? Steeds meer mensen verkiezen appen boven bellen en zeggen adios tegen hun belbundel. Een internetbundel om volop te chatten, dát is wat je wilt! En daarom lieve chatvrinden, presenteren we je vier chat apps die de moeite waard zijn om ‘ns te checken.

Getipte chat apps: Signal

bliktelefoon_chat apps_Tele2_blog_inlineSignal cares about jouw privacy. Da’s fijn want wie het nieuws een beetje in de smiezen houdt, weet dat privacy-vriendelijk chatten niet altijd vanzelfsprekend is. De chat app Signal is een open-source-app. Dat betekent dat de code van de app openbaar is zodat iedereen opties kan geven tot verbetering. Kunnen je gesprekken dan ook openbaar worden gemaakt? Nee, dat is dankzij de end-to-end encryptie echt mission impossible. Elk bericht dat je stuurt en ontvangt is hartstikke privé.

Naast veilig chatten kun je met Signal (video) bellen en gifjes en audiobestanden versturen.

Signal is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Getipte chat apps: GroupMe

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we het hier over een chat app speciaal voor groepen.  Werkt lekker voor je voetbalteam, je familie, je buren, je party maten, je leuke oud-collega’s, je studiegroepje, je tijdelijke vakantie bff’s, je toneelclub, je roomies, en zo kunnen we nog wel effe doorgaan. GroupMe is overzichtelijk en bevat lollige opties zoals exclusieve emoji’s. Aber natürlich is ’t ook mogelijk om (YouTube-)linkjes en gifjes te delen. Want een groepschat zónder gifjes? Laat dan maar.

GroupMe is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Getipte chat apps: WeChat

Huh? Is WeChat één van de populairste chat apps ever? Oh jazeker. In China, welteverstaan. Van alle chat apps is WeChat de meest veelzijdige. Werkelijk alles kan. Van chatten (logisch) tot videobellen en van het creëren van een persoonlijke fotostream (Insta look-a-like) tot peepz in de buurt ontmoeten. Deze alles-in-één app vervangt in een klap bijna al je huidige apps. Op dit moment is WeChat in Nederland nog een typisch gevalletje van hate it or love it. Maar wie weet zeggen we over een tijdje: WeChat = life.

WeChat is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Getipte chat apps: Voxer

‘Aan het typen…’ #duurtlang. Vind je typen maar een gedoe en stuur je daarom voice memo’s bij de vleet? Dan is Voxer zeker iets voor jou. Van alle chat apps is Voxer de meest spraakzame. Met Voxer maak je van je telefoon namelijk een walkie talkie. Hoe enig is dat! De stemberichten zijn live, dus je vlam hoort je terwijl je praat. Maar don’t worry, ook als je niet live luistert kun je het bericht later afspelen. Even elkaars stem horen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Voxer is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Chatten, chatten en nog eens chatten

Chatten dus. Krijg je er geen genoeg van omdat je bellen maar zo-zo vindt of omdat jij en je bff maar niet stoppen met chitchatten? Dan heb je data nodig. Check hoeveel MB je nodig hebt met onze Tele2 data adviestool en sluit een passend mobiel abonnement af.

Met welke chat apps raak jij nooit uitgepraat?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt