Safari-Amazon-music-Tele2
24 - 02 - 20203 min. leestijd

Review: het verschil tussen Amazon Music en Spotify

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Onderweg in de auto, tijdens het koken of onder de douche: de hele dag door luisteren we naar muziek. Want een dag zonder de chille beats van je favo artiesten? Dat voelt als een dag niet geleefd. Zoek jij nog een streamingsdienst, maar weet je niet welke je moet kiezen? Wij zetten alle verschillen tussen het populaire Amazon Music en Spotify op een rijtje.

Amazon Music vs Spotify: het muziekaanbodAmazon-Amazon-Music-Tele2

Van Harry Styles tot Frank Sinatra: zowel op Amazon Music als op Spotify vind je (bijna) elk nummer die je maar op kunt noemen. Heb jij dus al de hele dag dat ene lied in je hoofd? Dan hoef je ’m alleen maar in de zoekbalk in te typen en je luisterfeestje kan beginnen. Wist je namelijk dat beide streamingsdiensten een bibliotheek hebben met ruim 50 miljoen nummers? Je vindt altijd wel een tune die op dat moment bij je mood past.

En ben jij meer een podcasts-fan? Dan is Spotify the way to go. In deze app vind je een speciale bibliotheek met spannende, interessante en leuke podcasts. Daar loopt Amazon dus een stukje op achter.

Amazon Music vs Spotify: het design

Als we kijken naar het design, dan zijn beide apps verschillend. Zo is Spotify een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker te noemen. Het aanmaken van een eigen playlist (en voor je huisdier met Spotify Pets) of het offline downloaden van nummers gaat mega easy. Bij Amazon kan dit ook, maar dit is in eerste oogopslag minder duidelijk. Zo moet je bijvoorbeeld voor het downloaden van liedjes eerst het menu openen.

Ook qua bibliotheek is Spotify overzichtelijker én kleurrijker. Klik je op de zoekfunctie onderin, dan zie je verschillende, gekleurde vakken die verdeeld zijn per genre. Zin in Indie of Party muziek? Je vindt ’t er allemaal. Ook bij Amazon Music kan je per genre zoeken, maar het design is een stuk donkerder en hierdoor iets minder overzichtelijk.

Tip: wil je tijdens een liedje de songtekst zien? In de Amazon Music app poppen de lyrics automatisch op het ‘nu afspelen-scherm’. Mega chilllll. 😉

Amazon Music vs Spotify: de geluidskwaliteit

Luister je naar je favo artiest? Dan wil je natuurlijk dat de tunes letterlijk als muziek in je oren klinken. Goed nieuws: zowel op Amazon Music en Spotify luister je nummers in een goede geluidskwaliteit. Zo luister je bij beide diensten met een (betaald) abonnement nummers in 320 kbps. Oftewel: je zal never nooit last hebben van geknetter of ruis in je songs. En hoort zo precies die mooie details dat jouw favoriete nummers zo gruwelijk maken.

Beide apps zijn daarnaast gemakkelijk te combineren met speakers. Amazon Music heeft zelfs een aparte sectie in de app voor hun eigen smart speaker: Alexa. Ideaal dus als jij hier thuis al gebruik van maakt.

Meer info over Alexa? Check ’t hier.

Amazon Music vs Spotify: dit zijn de abonnementen

Hoe zit ’t dan met de abonnementen? Zowel bij Amazon Music als bij Spotify begint het abonnement bij €9,99 per maand. Je kan dan op één toestel unlimited muziek luisteren en liedjes downloaden. Deel jij liever je abonnement? Ook dit kan, met een familieabonnement op Spotify. Je betaalt dan ietsje meer (€14,99), maar je kan wel de kosten met zes vrienden splitten. #sharingiscaring

Wil je geen abonnement? No worries, Amazon Music en Spotify zijn ook gratis te gebruiken. Je moet er dan alleen wel tegen kunnen dat je om de zoveel minuten een reclame krijgt én geen muziek kan doorspoelen.

Kies je voor Amazon Music of Spotify?

Dat ligt aan jou! Gebruik je thuis al Alexa? En wil je graag direct mee kunnen zingen met alle lyrics van Billie Eilish? Dan is Amazon Music iets voor jou. Ga je liever voor een toegankelijkere en populairdere app? Dan kies je voor Spotify. Welke keuze je ook maakt: met ruim 50 miljoen nummers in beide streamingsdiensten mis jij nooit een tune van je idool.

Amazon Music vs Spotify, welke streamingsdienst gebruik jij?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt