airpods-schoonmaken-tips-Tele2Blog
05 - 07 - 20212 min. leestijd

Je AirPods schoonmaken? Zo houd jij ze helemaal fresh

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Pssst! Vertel eens: wanneer was de laatste keer dat jij je AirPods een opfrisbeurt gaf? Waarschijnlijk best een tijdje geleden, he? Daar gaan we eens verandering in brengen. Want met frisse oordoppen klinkt elk geluid gelijk weer als muziek in de oren. You ready? Je AirPods schoonmaken, doe je zo!

Waarom je AirPods schoonmaken?

Het zal je maar gebeuren. Na een tijdje begint die mixtape van je favo artiest steeds gekker te klinken. Zijn je AirPods nu stuk? Je hebt ze pas een half jaar? Geen zorgen, dit hoeft niet gelijk zo te zijn. Het geluid uit je oordopjes kan ook anders gaan klinken als je ze niet regelmatig schoonmaakt. Vuil hoopt zich dan op het luidsprekergaas op, waardoor ze steeds minder geluid maken én jouw lievelings-tune dus zachter klinkt. Iets wat je écht niet wilt, nietwaar? 

Ook als je je AirPods uitleent aan iemand anders is het slim om ze van tevoren schoon te maken. En wanneer je ze weer terugkrijgt natuurlijk ook. Zelfs na het sporten of een hele dag in de zon mét zonnebrand is het slim om er even een doekje overheen te halen. Zo houd je je oordoppen helemaal fresh en blijven ze op elk moment gewoon op en top werken. 

airpods-schoonmaken-oordopjes-Tele2Blog

Tips voor je AirPods schoonmaken

Of je nu de AirPods of AirPods Pro van Apple hebt, voor beide oordopjes zijn er een aantal handige tips die je tijdens het schoonmaken kunt volgen. Hieronder zetten we de do’s en dont’s op een rij.

Dit moet je WEL doen tijdens je AirPods schoonmaken

  • Gebruik een droge, zachte en pluisvrije doek voor de buitenkant.
  • Gebruik een zacht en droog wattenstaafje voor het luidsprekergaas.
  • Gebruik een zacht en droog wattenstaafje voor de microfoon.

Dit moet je NIET doen tijdens je AirPods schoonmaken

  • Gebruik nooit water of andere vloeistoffen.
  • Vermijd water en vloeistoffen in het luidsprekergaas en de microfoon.
  • Gebruik nooit scherpe voorwerpen.

Ditzelfde geldt ook voor andere oordoppen van Apple. Werken ze zelfs na het schoonmaken niet goed meer? Check hier hoe jij dan je AirPods reset.

Zo maak je ook je AirPods oplaadcase schoon

Nu je toch bezig bent: je kunt tijdens je oordopjes schoonmaken ook gelijk de oplaadcase meenemen. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  1. Pak de AirPods oplaadcase en maak de buitenkant schoon met een zachte, droge en pluisvrije doek.
  2. Gebruik een schone, droge en zachte borstel om voorzichtig vuil uit de Lightning-connector te verwijderen. Let op: sla de oplaadpoorten over om beschadiging te voorkomen.
  3. Klaar! Je oplaadcase is weer helemaal schoon!

Ook voor deze opfrisbeurt geldt: vermijd water, vloeistoffen en scherpe en schurende voorwerpen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er iets in de ingangen komt, waardoor je AirPods ineens niet meer goed opladen. Wat moet je dan zonder al die leuke podcasts, muziek en belletjes met je vrienden? Better safe than sorry! 

Succes met de grote schoonmaak. 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt