Apple-AirPods-resetten-Tele2Blog
11 - 05 - 20212 min. leestijd

AirPods resetten: in vijf stappen weer goedwerkende oordopjes

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Misschien ken je het wel: ga je net helemaal los op die te gekke jam, werkt één van je AirPods niet meer. Huh, je had ze vanmorgen toch nog opgeladen? No stress, je hoeft echt niet gelijk de hulplijn van Apple te bellen. Vaak doet je AirPods resetten en ze terugzetten naar de fabrieksinstellingen al een hoop. Check hier hoe je zelf je draadloze oordopjes supersnel weer tot leven wekt. 

Waarom je AirPods resetten?

Bellen met je lover, podcasts luisteren, sporten met muziek: AirPods zijn ideaal om draadloos dingen te beluisteren, terwijl die iPhone 11 of iPhone 12 gewoon lekker in je zak blijft. Het is dan ook even schrikken als ze ineens niet goed meer werken. Zo kan het voorkomen dat je AirPods niet meer willen opladen. Of laten ze je opeens in de steek als je ze met je telefoon wilt verbinden.Geen zorgen, vaak kun je de meeste problemen gewoon zelf oplossen. Door je AirPods te resetten, zet je ze terug naar de fabrieksinstellingen en doen ze het vaak weer als vanouds. Ook handig wanneer je ze bijvoorbeeld wilt verkopen aan een ander! En het opnieuw instellen is zo gedaan.

Redenen om je AirPods te resetten

Er zijn een aantal redenen wanneer jij het kunt overwegen om een AirPods reset te doen. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje. 

 1. Je AirPods willen geen verbinding meer maken.
 2. Je AirPods lijken sneller leeg te gaan dan normaal.
 3. Je hoort een krakend geluid in één of beide AirPods.
 4. Een van de AirPods geeft helemaal geen geluid. 
 5. Je gaat je AirPods verkopen aan iemand anders.

Sounds familiar? Dan kun je je AirPods resetten. Klinkt heftig, is het niet. Sterker nog: dit ontkoppelen/verwijderen/opnieuw configereren/herstellen/you name it is zo gebeurd.

Hoe reset je AirPods? 

Wil je zelf je AirPods resetten, zodat je weer heerlijk draadloos naar je favo muziek kunt luisteren? Dat kan heel eenvoudig. Je volgt hiervoor gewoon ons onderstaande stappenplan. Check hier hoe je je AirPods 1, AirPods 2 en AirPods Pro weer terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen. 

 1. Plaats allebei de AirPods in de oplaadcase.
 2. Open het klepje van de oplaadcase. 
 3. Ga op je iPhone naar InstellingenBluetooth en klik dan bij je AirPods op Vergeet dit apparaat.
 4. Houd het knopje achter op de case ongeveer 15 seconden ingedrukt. 
 5. Het lampje knippert nu een paar keer oranje. 
 6. Klaar! Je AirPods zijn gereset. 
iPhone-AirPods-resetten-Tele2Blog

Wil je weer dat toffe album luisteren? Dan moet je eerst altijd opnieuw je AirPods verbinden. Doordat je ze gereset hebt, hebben ze namelijk geen connectie meer met je apparaat. 

Is het probleem nog niet verholpen? Dat kan natuurlijk ook. Met het doen van een AirPods reset ben je er namelijk niet van verzekerd dat ze het ook echt meteen weer doen. Soms is er helaas toch een complexer probleem. Dan is het goed om hiervoor contact op te nemen met Apple, of de winkel waar je ze gekocht hebt. 

Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt