airplay werkt niet
02 - 12 - 20221 min. leestijd

Werkt AirPlay niet? 5 tips!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je muziek pompen door je draadloze koptelefoon? Of je favo show naar je tv streamen om eindeloos te bingen? AirPlay to the rescue! Maar …Wat als AirPlay het er even moeilijk mee heeft? Check in dit blog wat je kunt doen als AirPlay niet werkt!

airplay werkt niet tips

Wat is AirPlay?

AirPlay gebruik je om je iPhone of ander apparaat van Apple te koppelen aan speakers of een ander compatible device. Bijvoorbeeld om een serie te streamen, muziek te luisteren via een draadloze speaker of koptelefoon. Of bijvoorbeeld om je scherm te delen op een ander scherm.

AirPlay werkt niet: zo fix je het

Lukt het niet om AirPlay te gebruiken? Dit kan verschillende redenen hebben. Met deze stappen fix je het probleem gegarandeerd!

Herstart de apparaten

Stap één bij problemen met technologie: herstart de apparaten! Een echte klassieker, een gouden tip that never gets old. Maar geloof ’t of niet: meestal is het probleem hiermee als sneeuw voor de zon verdwenen.

Controleer de internetverbinding

Check vervolgens of je apparaten zijn verbonden met een hetzelfde (draadloze) netwerk. Werkt de verbinding niet of lukt het niet om de apparaten te verbinden? Dan kan het helpen om de router of de modem opnieuw op te starten.

iPhone 14 Pro

Met de iPhone 14 Pro heb je het handige AirPlay altijd binnen handbereik. Ideaal om supersnel te streamen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Controleer of de apparaten zijn aangesloten en opgeladen

Misschien een open deur, maar check voor de zekerheid of de apparaten die je wilt connecten, aan staan of aangesloten zijn. Zitten de stekkers in het stopcontact? Is je Apple TV aangesloten aan je tv? En zijn je oordopjes wel opgeladen? Check, check, dubbelcheck!

Hou de apparaten dicht bij elkaar

Wil je je iPhone 14 Pro verbinden met je Apple TV op zolder? Dat kan nog weleens lastig gaan. Zorg ervoor dat de apparaten die je met AirPlay wilt connecten dicht bij elkaar zijn.

Installeer de laatste software update

Werkt AirPlay nog steeds niet? Zorg er dan voor dat je devices de allerlaatste software-update hebben. Is je iPhone 13, iPad of Mac helemaal up-to-date? Top! Dan is dat in ieder geval niet part of the problem.

Werkt AirPlay weer?

Doet AirPlay weer wat-ie hoort te doen? En wil je in een extra hoge versnelling streamen, luisteren en kijken? Met Wifi Plus voeg je extra wifipunten toe in huis, zodat je zelfs in de schuur of op het zolderkamertje de allersnelste verbinding hebt. Hoe chill?!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt