AirDrop werkt niet: zo los je het op!

Alle vakantiefoto’s in een bulk versturen of een zware video met één klik van je laptop naar je iPhone teleporteren; met AirDrop kan het allemaal! Toch kan het ook weleens voorkomen dat AirDrop niet meer werkt. Wat je dan kunt doen? Lees snel verder voor al onze handige tips.

Wat is AirDrop?

First things first, wat is AirDrop eigenlijk? In twee woorden: ontzettend handig! Sinds dat Apple deze slimme functie op de iPhone toevoegde, kunnen we haast niet meer zonder. Met AirDrop verstuur je namelijk met één klik bestanden van het ene naar het andere toestel. Zie het als een soort Bluetooth-functie, waarmee je connect met een andere telefoon die dicht in de buurt is.

telefoon-airdrop-werkt-niet-Tele2

Door een foto, video of document met AirDrop te versturen, staat het bestand binnen een paar seconden op een andere iPhone, iPad of Mac. Je hoeft dus nooit lang te wachten. Wil je een zware video of je favo liedje naar iemand versturen? Met AirDrop ben je sneller dan het licht ;-).

Help, AirDrop werkt niet! Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk ken je het wel: wil je net al die foto’s naar je best friend versturen, werkt AirDrop niet mee. Je hebt nu denk ik al honderd keer op hetzelfde knopje geklikt. No worries, want dit probleem kun je zelf gemakkelijk oplossen. Hoe? Ontdek al onze tips hieronder.

Check je Bluetooth- en wifiverbinding

Werkt AirDrop niet? Dan is het slim om je Bluetooth- en wifiverbinding eens te checken. Staat je Bluetooth namelijk uit? Dan kan je AirDrop geen verbinding maken. Ook kan je AirDrop vastlopen als je nog verbonden bent via je persoonlijke hotspot. Zorg dus dat deze uitstaat.

Heb je met allebei gewoon verbinding? Probeer dan eens je Bluetooth en wifiverbinding aan en uit te zetten. Dit kan soms wel eens helpen.

Controleer je AirDrop-instellingen

Een andere manier om je AirDrop weer te laten werken, is om eens diep in je instellingen te duiken. Heb je bijvoorbeeld aan staan dat alleen contacten iets naar je kunnen versturen? Dan zal je nooit iets kunnen ontvangen van iemand die niet in je contactenlijst staat. Door dan op Iedereen te klikken, ontvang je het bestand wel.

Tip: wil je niet dat iedereen zomaar iets via AirDrop naar je kan versturen? Dan is het slim om deze functie uit te zetten en de persoon waarnaar je iets verzendt gewoon in je toestel op te slaan.

Start je iPhone, iPad of Mac opnieuw op

Werken de bovenstaande stappen niet? Dan kan het ook helpen om je apparaat helemaal uit te zetten. Soms heeft je iPhone bijvoorbeeld last van een bug en krijg je dit niet zomaar weg. Door je toestel dan opnieuw op te starten, geef je ook AirDrop een nieuwe energieboost. Wie weet lukt het versturen nu wel.

Nog meer slimme Apple tools

Naast AirDrop barsten onze Apple apparaten van nog meer slimme tools. Zo kun je met de vergrootglas app bijvoorbeeld altijd alle kleine letters lezen. Bye, bye bril! En met de iPhone batterij app? Daarmee meet je de status van jouw batterij en kun je ‘m nog zuiniger maken. Handig!