10 - 02 - 20233 min. leestijd

Bewerk je selfies met de AI foto apps Lensa en Dawn

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Werd jouw Insta tijdlijn ook overspoeld met allerlei kunstzinnige portretten, gebaseerd op echte selfies? Van sciencefiction karakters en elfjes tot personages uit avontuurlijke films? Yep, dat is nou kunstmatige intelligentie. Dit soort fancy plaatjes maak je met de AI foto apps Lensa en Dawn. Ontdek er hier alles over!

Lensa en Dawn: dit kun je ermee

Lensa en Dawn zijn twee AI-apps die mega hot zijn. Je kunt ze downloaden op je iPhone, maar ook op Android telefoons van Samsung en OPPO. Met kunstmatige intelligentie kun je in allebei de apps avatars maken van je selfies, waardoor het lijkt alsof je foto is gemaakt door een grafisch ontwerper. Supervet natuurlijk. Maar, de apps kunnen nog meer! Let’s see.

ai foto apps

Hoe werkt Dawn?

Dawn gebruikt de nieuwste AI-technologie om van jouw selfies een unieke avatar te maken. Je uploadt meerdere selfies, kiest in welke sfeer je de avatar wil hebben er rollen vanzelf allerlei afbeeldingen uit. Van jezelf geschetst in zwart-wit portret tot jezelf als Star Wars personage. Weer ’ns wat anders in je tijdlijn!

Ook kun je in Dawn een digitaal kunstwerk maken zonder foto. Hoe je dat fixt? Nou, met de ‘Tekst’ en ‘Sketch’ functies. Wil je bijvoorbeeld een afbeelding maken waarop een hond een auto bestuurt? Jup, kan gewoon! Teken zelf een simpel voorbeeld of typ in wat je wil. Daarna kies je voor allerlei extra opties die je in de afbeelding verwerkt wil hebben, zoals: futuristisch, realistisch, elegant, digitale tekening, symmetrisch. Niks is te gek! De AI van Dawn doet vervolgens z’n werk en voila, in enkele seconden is je kunstwerk daar.

App image
Dawn AI – Avatar Generator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Maak selfies, portretten en headshots met de kracht van AI!

Hoe werkt Lensa?

Lensa werkt bijna hetzelfde als Dawn. Als je een avatar van jezelf wil maken, moet je de ‘Magic Avatar’ functie gebruiken. Daarna heeft de app 10 tot 20 selfies van je nodig, om zo goed te kunnen zien welke gezichtskenmerken je hebt. Je kiest of je een man of vrouw bent en de AI gaat aan de slag. De avatars die er vervolgens uitrollen zijn verdeeld in verschillende stijlen, zoals anime en avontuur. 

Vind je hier maar weinig aan en wil je gewoon je selfie op een normale manier bewerken? No problemo, ook dat kan in Lensa. Je kunt kleuren corrigeren, je gezicht rimpel- of schaduwvrij maken en de achtergrond bewerken.

App image
Lensa: photo & pictures editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

AI-kunstfotobewerking, avatar-maker. Selfie, camera-effecten. Filter, portret-AI

Nadelen aan AI-foto apps Lensa en Dawn

Superchill natuurlijk dit soort apps, maar er gaan ook wat minder goede verhalen rond. Zo klagen kunstenaars dat hun werk wordt gebruikt zonder toestemming en zijn er ook wat privacy issues. Het beleid van beide apps is namelijk niet altijd even duidelijk.

Zo zeggen de apps dat je foto’s maar een maximumaantal uren bewaard worden, maar aan de andere kant staat er dat ze gebruikt kunnen worden om de AI te trainen. Denk hier dus wel even over na voordat je al je foto’s in de app gooit.

Ook minder nice: voor Lensa en Dawn moet je betalen als je je avatars wil downloaden. Je betaalt per foto, per x-aantal foto’s, per week of per maand. Het hangt ervan af welke functie je precies wil gebruiken en de afgelopen maanden zijn de prijzen ook best vaak gewijzigd. Goed in de gaten houden dus, voordat je straks vastzit aan een abonnement ;-).

Onbeperkt scrollen en bewerken

Ben jij per dag ook úúúren aan het scrollen door je Insta tijdlijn? Snappen we, we judgen niet! Er valt nou eenmaal veel te veel te checken. Maarehm, dit wil je natuurlijk wel altijd en overal kunnen doen. Met Unlimited Data zit je helemaal goed. Maximaal scrollen, appen, bewerken en streamen. Houden we van! Jij ook? Check dan snel al onze smartphones en kies voor de Unlimited databundel.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt