digitale agenda app Tele2 Blog
12 - 01 - 20225 min. leestijd

10 handige agenda apps voor al je afspraken en to do’s

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Had je vandaag nou die tandartscontrole of volgende week pas? En werd je oma morgen nou tachtig? Al die afspraken en verjaardagen; het zijn er haast te veel om te onthouden. Daarom komt een digitale online agenda app goed van pas. Hiermee creëer je overzicht in je drukke planning en vergeet je nooit een belangrijke afspraak. Ontdek hier de beste apps voor Android en iOS.

De beste digitale agenda apps

Van een meeting inplannen tot een herinnering instellen om op tijd de vuilnis buiten te zetten. Je kunt met een agenda app echt van alles. Het fijne is dat je deze digitale agenda altijd op zak hebt. Wil je weten wanneer en hoe laat je ergens moet zijn? Dan spiek je gewoon even op je telefoon. In de Google Playstore en Apple Store zijn een heleboel gratis agenda apps en gezamenlijke agenda apps te vinden. Welke het handigst zijn? Lees snel verder. 

Google Calendar

Google Agenda digitale agenda app Tele2 Blog

Een handige alles in een agenda app? Dat is de Google agenda app. Deze kun je gebruiken als persoonlijke agenda, maar ook voor je werk of school. In dit blog vertellen we je alles over je Google Agenda delen. Schakel snel en gemakkelijk tussen maand-, week- en dagweergave om al je afspraken te zien. We weekagenda geeft veel overzicht. Plan met één klik een meeting in. Of start gelijk een videochat. Extra handig: maak je gebruik van Gmail? Dan worden de reserveringen uit je e-mail, van een hotel of vlucht bijvoorbeeld, automatisch in je agenda gezet. Ook kun je je Google Calendar agenda delen met anderen. Handig als je met meerdere mensen iets wilt inplannen.

App image
Google Calendar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Always know what’s next with Google Calendar, part of Google Workspace.

My Study Life

My Study Life digitale agenda app Tele2 Blog

Speciaal voor alle studenten is daar My Study Life. Hiermee creëer je een handig overzicht van al je to do’s en afspraken voor je studie. Je kunt toevoegen wanneer je les hebt. Notities maken voor wanneer je huiswerk af moet. Of een reminder instellen voor een belangrijk examen. My Study Life geeft elk vak een andere kleur in de agenda. Dit maakt de app extra overzichtelijk.

App image
My Study Life – School Planner
Rating starRating starRating starRating starRating star

Organiseer en ontvang herinneringen aan je lesrooster, huiswerk, studeren en examens.

Fantastical

Fantastical digitale agenda app Tele2 Blog

Ook Fantastical is een goede digitale agenda app. Hij is heel simpel en gebruiksvriendelijk ingericht. In een oogopslag zie je je afspraken en taken voor de dag. Ook geeft hij je een voorspelling van het weer, tot drie dagen vooruit. Handig als je straks ergens naartoe moet en niet in een plensbui wilt belanden. Het maakt met deze app niet uit of je een e-mailadres van Google, Apple of Yahoo gebruikt. Hij ondersteunt ze allemaal. 

Ga je voor de betaalde versie van Fantastical? Dan kun je nog veel meer. Denk aan: je abonneren op interessante agenda’s van je favoriete tv-programma of sport. In één keer meerdere data en tijden voor een afspraak voorstellen en nog veel meer.

App image
Fantastical Calendar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Fantastical is the multiple award-winning calendar app with powerful features including intuit…

Any.do

Any do digitale agenda app Tele2 Blog

Een agenda app waardoor je ook nog eens meer werk afkrijgt? Dat is Any.do. Deze app is ideaal om al je to do’s digitaal in te plannen. Van een meeting met je werk tot het betalen van een rekening. Elke dag zie je in een duidelijk overzicht wat je taken en afspraken voor die dag zijn. Klaar met een to do? Dan kun je deze gelijk afvinken. Any.do heeft zelfs een optie om een boodschappenlijst te creëren. Voeg toe wat je allemaal nodig hebt en deel deze lijst met je geliefde of huisgenoot. 

App image
Any.do – To do list & Calendar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Simple planner with to-do list, tasks, reminders, checklists, calendar & agenda

Outlook

Outlook digitale agenda app Tele2 Blog

Outlook is veel meer dan een digitale agenda app. Naast je planning bijhouden, kun je er ook mee mailen, je contacten erin bekijken of er zelfs bestanden in opzoeken. Doordat alles zich in één app bevindt kun je heel snel schakelen. Je switcht zo van je mail naar je agenda om met iemand een dag af te spreken. Of je verstuurt met een klik een document mee als bijlage. Verder werkt de app heel gebruiksvriendelijk. Via swipe-bewegingen kun je snel berichten en afspraken plannen, verwijderen en archiveren.

App image
Microsoft Outlook
Rating starRating starRating starRating starRating star

De officiële Microsoft Outlook-app voor Android-telefoons en -tablets.

Easy Calendar

EasyCalendar digitale agenda app Tele2 Blog

Gebruikte je liever altijd papieren agenda’s? Easy Calendar komt daarbij in de buurt. In een weekoverzicht zie je altijd precies welke afspraken, to do’s en verjaardagen je hebt. Je kunt een nieuwe afspraak heel makkelijk toevoegen door te tikken. Ook kun je zelf categorieën aan een agenda-item toevoegen. Zoals bijvoorbeeld blauw voor verjaardagen en oranje voor to do’s. Een mooi ander voordeel? Easy Calendar heeft een speciale nachtmodus. Fijn voor iedereen die ook vaak ’s avonds z’n agenda checkt.

App image
Easy Calendar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ervaar het gemak van een week agenda in de palm van je hand! Ontworpen rondom functies die je …

Jorte Kalender

Jorte kalender digitale agenda app Tele2 Blog

Jorte Kalender is ook zo’n agenda app die meer overzicht in je drukke planning schept. Deze persoonlijke organizer kun je zelf helemaal aanpassen zoals je dat wilt. Creëer je eigen stijl en kies een van de vele thema’s voor je agenda. Of geef aan bepaalde agenda-items een symbool. Zoals een taart voor verjaardagen en een kopje koffie voor een lunchafspraak. Jorte Kalender is speciaal ontworpen voor je telefoon. Wat dit betekent? Dat je de app gemakkelijk met één hand kunt bedienen. Je switcht zo van agenda-item naar agenda-item.

App image
Jorte Calendar & Organizer
Rating starRating starRating starRating starRating star

De app voor het organiseren van evenementen, vergaderingen, agenda, weer, nieuws

Apple Calendar

Apple Calender digitale agenda app Tele2 Blog

Heb je een iPhone, zoals de iPhone 12 of iPhone 13? Dan kun je kun je ook kiezen voor Apple Calendar. Dit is de standaardagenda van Apple. Hierin kun je meerdere agenda’s toevoegen en beheren. Door elke agenda een andere kleur te geven, houd je ze goed uit elkaar. Wil je iemand gelijk laten weten waar jullie afspreken? Met één klik voeg je ook een locatie toe aan een agenda-item en nodig je iemand hiervoor uit. Ook is Apple Calendar een fijne gezamenlijke agenda app: je kunt gemakkelijk agenda’s met anderen delen.

App image
Calendar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Keep track of your schedule and share it with others using Calendar. Create separate calendars…

CloudCal

CloudCal digitale agenda app Tele2 Blog

Heb je geen iPhone, maar een OnePlus Nord 2? Geen zorgen, ook voor Android zijn er nog een heleboel overzichtelijke agenda apps. Check CloudCal eens. Hiermee kun je al je agenda’s bundelen, waaronder die van je Microsoft- en Google-accounts. Je vergeet nooit meer een meeting met je werk. Ook geeft de app je snel een weergave op welke uren je nog vrij bent. Elke dag heeft een eigen klok-icoon met hoeveel uur je die dag bezig bent. Zo zie je gemakkelijk welke dag je al heel vol bent en welke niet.

App image
CloudCal Calendar Agenda Plann
Rating starRating starRating starRating starRating star

The Graphic Interface for the Android Calendar to plan your time & to-dos

TimeTree

Timetree digitale agenda app Tele2 Blog

Of je nu samen met je studiegenootjes dat ene project wilt inplannen. Of benieuwd bent waar je familie zoal mee bezig is. De gezamenlijke agenda app TimeTree is ideaal om met meerdere mensen één agenda te beheren. Voeg de personen toe waarmee je een agenda wilt delen en hierna verschijnen alle afspraken in een overzicht. Je hebt zelfs bij elke afspraak een aparte chat. Zo kan iedereen nog zijn gedachten of opmerkingen delen en blijft alles geordend.

App image
TimeTree – Shared Calendar
Rating starRating starRating starRating starRating star

Maak een gedeelde agenda in 60 seconden

Ook handig: een agenda delen

Over agenda’s delen gesproken … ook dit is superhandig! Vooral als je vaak iets probeert te plannen met meerdere personen tegelijk. Of gewoon een gezamenlijke agenda wilt voor het gezin. Je ziet dan in een keer wat iedereen op een dag aan het doen is. En iedereen kan zelf iets toevoegen wanneer hij of zij dit wil. Ontdek hier hoe je een Google Agenda deelt

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt