Afstandsbediening app voor je smartphone: welke is de beste?

Snapchatten tot je erbij neervalt, je favoriete nummers streamen via Spotify en de hele nacht Tinderen. Je smartphone is een échte duizendpoot. Wist je al dat je ‘m, dankzij een afstandsbediening app, óók als afstandsbediening voor je televisie kunt gebruiken? Daar zijn namelijk allerlei handige apps voor. De vijf beste afstandsbediening apps zetten we voor je op een rijtje.

De vijf beste afstandsbediening apps

Alle apps zijn te gebruiken als je telefoon een infraroodsensor heeft. Een wát? Dit is een vergelijkbare infraroodsensor als die in je échte afstandsbediening. Met sommige apps kun je jouw tv ook via wifi verbinden. En het mooie is: alle apps zijn stuk voor stuk gratis te downloaden. Laat je pinpas dus maar in je portemonnee! 😉

SURE Universal TV Remote: afstandsbediening app voor meer dan alleen je tv

afstandsbediening app Sure Universal Remote Tele2De eerste afstandsbediening app is er eentje waar we meteen vrolijk van worden! Je voegt gemakkelijk meerdere ‘afstandsbedieningen’ toe. Niet alleen voor je televisie, maar bijvoorbeeld ook voor je Interactieve TV-ontvanger, media player en zelfs je airco. De SURE-app is dus ook handig als het op een zomerse avond nogal warm is in je slaapkamer en je niet in slaap kunt vallen. Verder werkt de app duidelijk en vloeiend. Bovendien kun je ook via wifi verbinding maken met je Smart TV.

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

AnyMote Universal Remote: ook een afstandsbediening app voor muzieksystemen

afstandsbediening app Anymote Universal Tele2Deze app doet zijn naam eer aan, want met de AnyMote Universal Remote-app wordt jouw smartphone de afstandsbediening van ongeveer je complete huis. Van TV’s tot je TV-ontvanger en van muzieksystemen tot camera’s. Om je TV te bedienen hoef je in de app alleen maar op de juiste fabrikant te drukken en klaar is Kees. Wat wil een mens nou nog meer?

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

ASmart Remote: makkelijk en snel in gebruik

afstandsbediening app ASmart Remote Tele2Zoek je een duidelijke, overzichtelijke app die makkelijk werkt? Dan is de ASmart Remote wel wat voor jou. Zodra je de app opstart, druk je gewoon op ‘Add’ en daarna selecteer je de fabrikant van je televisie. Vervolgens wordt je smartphonescherm een afstandsbediening. ASmart laadt hierop alle mogelijke instellingsmogelijkheden voor de tv’s van de fabrikant in. Deze settings ga je dan net zolang af tot je tv op je telefoon reageert en daarna druk je op ‘this model works’. Zappen maarrr!

Deze app is alleen beschikbaar voor Android.

Easy Universal TV Remote: ook om tv’s via wifi te bedienen

afstandsbediening app Easy Remote control Tele2Met deze app bepaal je in zijn instellingenmenu voor welke telefoon je de afstandsbediening wil gebruiken en via welke techniek je het wil bedienen. Vervolgens is de app klaar voor gebruik. Makkelijk en snel! Is er dan ook een nadeeltje? Ja, dit is de enige van de vijf beste afstandsbediening apps die reclame toont op het scherm. Dat is soms wel een beetje storend. Wél is het mogelijk om met de app via wifi je tv te bedienen. Mooi meegenomen!

Deze app is alleen beschikbaar voor Android.

ZaZa Remote: duidelijke interface en gebruiksvriendelijk

afstandsbediening app ZaZa Remote Tele2De laatste afstandsbediening app die we bespreken is de ZaZa Remote. Deze app heeft een duidelijke interface en valt qua functionaliteit te vergelijken met de ASmart Remote. Je selecteert dus eerst de fabrikant van de televisie en vervolgens laadt de app de instellingsmogelijkheden. Kom je er niet uit? Dan biedt deze app wat extra’s: richt de infraroodsensor van je afstandsbediening op die van de smartphone en dan zorgt de app dat je jouw telefoon alsnog als afstandsbediening kunt gebruiken. Hoe handig is dat!

Deze app is beschikbaar voor Android.

Tijd om aan de slag te gaan! Is het gelukt? Mooi! Welke app vind jij de beste?