afstandsbediening app tele2 blog
13 - 12 - 20213 min. leestijd

Beste afstandsbediening-apps voor je telefoon

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met één klik op je smartphone naar een ander tv-programma zappen? Het kan met een afstandsbediening-app. Hiermee kun je je tv bedienen met je telefoon. Handig, als je de afstandsbediening weer eens kwijt bent. Hoe dit werkt en welke apps de beste zijn? Je leest er hier alles over.

Op twee manieren remote te bedienen

Je kunt je telefoon op twee manieren als universele afstandsbediening gebruiken. De eerste manier is via een app die je via wifi verbindt met je telefoon. De tweede manier is via infrarood, dat sommige smartphones hebben. Je bedient je televisie dan rechtstreeks met het infraroodsignaal dat je telefoon uitzendt. 

De beste afstandsbediening-apps 

Of je nu een iPhone, Samsung of andere Android telefoon hebt: er bestaan een heleboel afstandsbediening-apps om je tv te bedienen met je telefoon. Voor de een heeft je smartphone alleen een wifi-verbinding nodig, voor de ander infrarood. Wij zetten een aantal van de beste op een rij, zodat je zelf je favoriet kunt kiezen.

SURE

SURE afstandsbediening app tele2 blog

De eerste afstandsbediening-app in het rijtje: SURE Universal TV Remote. Je voegt in deze app gemakkelijk meerdere afstandsbedieningen toe. Niet alleen voor je televisie, maar ook voor je media player, slimme lichten en zelfs je airco. De SURE-app is dus ook handig als het ineens warm in je slaapkamer is en je niet in slaap kunt vallen. Verder werkt de app duidelijk en vloeiend. Bovendien kun je ook via wifi verbinding maken met je smart-tv.

App image
SURE – Smart Home and TV Unive
Rating starRating starRating starRating starRating star

Remote Control for Home Entertainment, Smart Home, Smart TV, AC and much more

Lean Remote

Lean remote afstandsbediening app tele2 blog

Ook Lean Remote heeft een ok afstandsbediening-app om je tv via je smartphone te bedienen. Je kunt deze app gebruiken via infrarood of via wifi. Zet met één klik het volume harder. En je kunt je tv aanzetten en uitzetten zonder afstandsbediening bij de hand. Of switch met gemak naar een andere zender. Net als bij SURE kun je met Lean Remote ook andere apparaten aansturen. Van je soundbar tot je dvd-speler en van je beamer tot al je slimme apparaten. Je bedient alles heerlijk met één toestel.

App image
Universal Remote Control
Rating starRating starRating starRating starRating star

One for all universal remote control for your home appliances.

ASmart Remote

ASmart Remote IR afstandsbediening app tele2 blog

Heb je een telefoon met infrarood? Dan is ASmart Remote iets voor jou. Ideaal om je tv op afstand te bedienen met je telefoon. Deze app is speciaal gemaakt voor smartphones met een infraroodsensor. Het werkt heel simpel: voeg in de app een nieuw apparaat toe. Selecteer het merk van de fabrikant van je televisie. Bijvoorbeeld Samsung of Philips. En … klaar! Je scherm verandert in een afstandsbediening. ASmart Remote toont je nu alleen nog een paar instellingenopties. Heb je deze doorlopen? Dan kun je beginnen met zappen. Veel kijkplezier!

App image
ASmart Remote IR
Rating starRating starRating starRating starRating star

A Smart IR Universal Remote Control for android smartphone with IR

TV Remote – Universal Control

TV Remote Universal Control afstandsbediening app tele2 blog

Ook TV Remote Universal Control mag niet in dit rijtje ontbreken. Via deze app kun je alle nieuwste en populaire smart-tv’s bedienen. Van Samsung tot Sony en LG. Nadat je je smart-tv en je telefoon met hetzelfde wifi-netwerk hebt verbonden, kun je aan de slag. Je scherm verandert in een groot controlepaneel. Navigeer door de menu’s. Spoel een programma terug. Of open gemakkelijk andere apps die op je tv staan, zoals Roku of YouTube.

App image
TV Remote – Universal Control
Rating starRating starRating starRating starRating star

The universal remote control app for all Smart TVs. It helps you control your TV smoothly from…

De TV Remote-app van je fabrikant

Heb je een smart-tv? Dan is het slim om eerst te kijken of je tv-fabrikant een afstandsbediening-app heeft. De meeste merken hebben er zelf een gecreëerd, waarmee je heel gemakkelijk je smart-tv bedient. Zap van het ene naar het andere programma. Zet een liedje op pauze. Of druk in één keer alles op mute. Welke tv-merken een TV Remote App hebben? Onder andere Samsung (AndroidiOS) en Philips (AndroidiOS). 

Welke telefoons hebben infrarood?

Hoewel vroeger veel smartphones infrarood hadden, komt dit nu steeds minder vaak voor. Merken als Samsung hebben deze feature bijvoorbeeld in hun nieuwe toestellen geschrapt. Nu zijn het vooral de Chinese merken die nog een infraroodsensor in hun telefoons verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de Xiaomi 11T series, de Xiaomi Mi 11 Series en de Redmi Note 10-telefoons. Hieronder zetten we een aantal smartphones met infrarood op een rij:

Ook een handige optie: Chromecast

Verder kun je ook via Chromecast je televisie bedienen via je telefoon. Met één klik op je smartphone stream je dan een beeld van je telefoonscherm naar je tv. Het fijne hieraan is dat je zelf altijd kunt bepalen wat je wilt zien. Stream met gemak een YouTube-video naar de tv. Of kijk die spannende serie af op het grote scherm. En belt er iemand plots aan? Met één klik op je telefoon pauzeer je je serie. Handig!

Veel kijkplezier!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt