10 - 05 - 20223 min. leestijd

Afstand meten met een app? 7 toppers!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je Samsung telefoon of iPhone als meetlint gebruiken voor huis-tuin-en-keukenbezigheden? Of om je zaterdagochtend rondje door het park mee te tracken? Kan gewoon! Er zijn genoeg afstand meten-apps die je hierbij met alle liefde een handje helpen. Welke apps dat zijn? En hoe dat werkt? In dit blog kom je erachter!

Afstand meten apps: zo gebruik je je telefoon als meetlint

Je kent het wel. Moet je een kastje opmeten, ben je je meetlint weer eens kwijt. In het gereedschapskistje is-ie niet te bekennen en ook in de rommellade ligt alles behalve die centimeter of meetlat. De oplossing? Gebruik je telefoon als meetlint! Want laten we eerlijk zijn … Je mobiel heb je altijd bij de hand!

Meten met iPhone: Meten app

afstand meten app Meten App

Wil je de omvang meten van een voorwerp, de grootte van een kamer of wil je weten hoe lang je bent? Dit kun je meten met je iPhone! Verander je iPhone of iPad in een handomdraai in een meetlint met de gratis Meten (of Measure) app. Hoe het werkt? Scan door middel van je camera de omgeving. Na het scannen verschijnt er een cursor in beeld. Richt de cursor op het object of de persoon die je wilt opmeten en trek zo een lijn van het ene punt naar het andere. Tik vervolgens op de lijn om te zien wat de lengte in centimeters of inches is. Kleine disclaimer: moet je iets op de millimeter nauwkeurig opmeten? Dan is deze app misschien niet de beste, want hij geeft slechts een geschatte meting aan. Het is dus niet de perfecte afstandsmeter en er kan verschil zijn met de echte afstand.

Meten met Android: Distance Meter

afstand meten app Distance Meter

Heb je een Samsung, Xiaomi of andere Android telefoon? Dan helpt de Distance Meter je. Ook deze app gebruikt je camera. Je richt ’m op het object dat je wilt opmeten, selecteert de onder- en bovenkant of de linker- en rechterkant en ja hoor! Je krijgt een geschatte meting te zien. Kind kan de was doen. De oplossing is digitaal!

App image
Distance Meter
Rating starRating starRating starRating starRating star

Use your android device(s) to measure distance and height of an object

Meten met iPhone en Android: Ruler app

afstand meten app Ruler app

Wil je liever geen geschatte meting, maar ben je uit op precisiewerk? Tover je mobiel dan om in een liniaal met de Ruler app! Kies voor inches of centimeters en je scherm verandert in een ruler! Zo meet je supernauwkeurig én razendsnel.

App image
Ruler
Rating starRating starRating starRating starRating star

Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige heerser voor uw telefoon!

Afstand meten apps: zo meet je afstand van routes

Heb je geen slim horloge inclusief stappenteller, maar wil je toch weleens weten hoeveel kilometers je aflegt tijdens je hardlooprondje of fietsroute naar kantoor? Het enige wat je nodig hebt is je telefoon! Benieuwd naar de meest handy apps om je afstanden te volgen? Dit zijn ze!

Veld afmeten met GPS

afstand meten app Veld afmeten met GPS

Wil je een afstand of oppervlakte meten op een kaart? Dan is deze ‘Veld afmeten met GPS’ app alles wat je nodig hebt! Je markeert met een paar clicks wat je wilt meten en ziet direct wat de afstand of oppervlakte is. Ideaal voor als je wilt weten hoe groot dat festivalterrein is of hoeveel afstand je hebt afgelegd tijdens het rondje met ’t hondje. Let op: deze app is alleen beschikbaar voor de Android gebruikers onder ons.

Quick GPS distance meter free

afstand meten app Quick GPS_

Wil je alle ins and outs over je ommetje? Met Quick GPS distance meter free meet je niet alleen de afgelegde afstand, maar zie je ook wat je gemiddelde snelheid, recordtempo en huidige speed is. Wat wil je nog meer?

App image
Quick GPS distance meter free
Rating starRating starRating starRating starRating star

Meest eenvoudige en nauwkeurige GPS-tool om het meten van de afstand / snelheid / pad en tijd.

Distance Measure

afstand meten app Distance Measure

Heb je een iPhone en wil je met een app afstand meten op een landkaart? Distance Measure is je go-to! Selecteer twee of meer punten waarvan je het oppervlak wilt meten en zie direct om hoeveel (vierkante) kilometers of hectometers het gaat. Hoppa!

Distance Measurement

afstand meten app Distance measurement

Heb je een flink rondje fietsen, skaten of suppen achter de rug? Met de Distance Measurement app teken je met je vinger welke route je hebt afgelegd. De app berekent vervolgens het aantal kilometers van je parcours.

Geschikte app gevonden?

Heb je een Samsung, iPhone, OPPO of Xiaomi? Voor elk besturingssysteem is er een chille app te vinden waarmee je kunt meten wat je wilt. Zoek je een app die je helpt bij het tracken van je ommetje? Dan zijn dit de 5 beste wandel apps!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt