adblocker-apps-Tele2Blog
27 - 09 - 20213 min. leestijd

Een adblocker: voor minder online advertenties

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met een adblocker zie je geen advertenties meer op websites of voor het streamen van video’s. In dit blog check je alle ins en outs over deze handige programma’s. Van hoe je dit installeert tot welke verrassende voordelen het je nog meer biedt. Niet alleen voor je pc en Mac, maar ook voor je Android-telefoon, iPhone of tablet. Vamos!

Wat is een adblocker? 

Een adblocker blokkeert alle advertenties in de browser van je pc, tablet of smartphone. Je ziet ze daardoor niet meer. Het zorgt dat je een website zonder reclames ziet en video’s zonder advertenties aan het begin.

Nog meer voordelen van een adblocker

Meteen een video kijken. Een artikel lezen zonder afleiding. Minder data verbruiken. Het zijn zomaar wat voordelen van de adblocker. Wanneer je geen advertenties downloadt, verbruik je ook minder data. En laden video’s en websites nóg sneller. Bonuspunten? Die scoort het slimme programma met het laatste voordeel: je hebt minder kans op spam en malware. Adblockers zorgen zo dat je veiliger online bent. 

adblocker-iphone-android-Tele2Blog

Goed voor je privacy 

Adblockers zijn ook goed voor je privacy. Ze laten je anoniemer surfen, zodat bedrijven minder over jouw voorkeuren te weten komen. Je wordt namelijk minder gevolgd. Zomaar een reden waarom jij een adblocker ook fijn kan vinden!

Adblocker installeren op jouw apparaat 

Overtuigd? Dan moet je ‘m alleen nog even downloaden. Een fluitje van een cent. We laten hieronder zien hoe je de adblocker downloadt. Dat verschilt namelijk een beetje per apparaat. Zo zie je binnen een paar minuten minder of zelfs geen advertenties in je browser. 

Adblocker voor de Chrome-browser op Mac en pc 

Gebruik je Chrome als browser op je pc of Mac? Download dan de adblocker als Chrome-extensie. Er zijn verschillende (gratis) adblockers beschikbaar, maar de ABP (Adblock Plus) is sowieso een goede keuze. Klik rechtsboven op ‘Toev. aan Chrome’ en je hebt ‘m in de pocket. Meer vergelijken en de beste Chrome-extensie downloaden? Bekijk alle Chrome-adblockers

De ingebouwde adblocker in Firefox aanzetten 

De Firefox-browser voor je pc of Mac heeft een ingebouwde adblocker. Je hoeft ‘m alleen maar aan te zetten. Zo fix je het:

  • Klik op de 3 streepjes rechtsboven in de Firefox-browser.
  • Ga naar ‘Instellingen’.
  • Druk nu op ‘Privacy & Beveiliging’
  • Ga naar ‘Verbeterde bescherming tegen volgen en druk op ‘Streng’.

Firefox houdt voortaan cookies tegen die je volgen op verschillende websites en blokkeert daardoor ook veel advertenties. Zo, nu heb jij weer meer rust.

Meer weten over privacy en beveiliging binnen Firefox? Bekijk deze video over hoe je Firefox nog veiliger kunt maken. 

Adblocker voor Android 

Een adblocker-app voor Android? Die zijn er wel, maar kun je niet downloaden via de Google Play Store. Geen probleem, want je kunt daar wel browsers downloaden die ads blokkeren. Zoals Brave, Firefox Focus en Opera. Zo kun je op bijvoorbeeld jouw OPPO-telefoon surfen met minder advertenties.

Adblocker voor iPhone 

Voor je iPhone zijn er allerlei adblockers. Bekijk en vergelijk maar eens de verschillende keuzes in dit blog over de adblockers op de iPhone.

Websites whitelisten 

Adblockers hebben veel voordelen en je installeert ze binnen no-time. Toch is er ook een keerzijde. Als jij een adblocker gebruikt, loopt de website die je bezoekt advertentie-inkomsten mis. Dus, wil je dat jouw favoriete website blijft bestaan en gun je ze de inkomsten uit advertenties? Dan moet je, speciaal voor hen, de website uitsluiten van de adblocker. Dat noemen we whitelisten. Dan toont die website wel advertenties en ontvangt het wél inkomsten. Wel zo sympathiek. 

PS. Als je dan net even meer data verbruikt omdat je alle advertenties ook downloadt, is een abonnement met Unlimited data wel fijn. Zo gebruik je onbeperkt internet en kun je helemaal los gaan.


Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt