groot-header-adblocker-iphone-Tele2
07 - 10 - 20202 min. leestijd

Adblocker op je iPhone instellen: zo doe je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We komen ze tijdens het internetten allemaal wel eens tegen: advertenties. De een net wat uitbundiger of groter dan de ander. Wil je deze reclames niet meer op je scherm zien? Dan kun je ze gemakkelijk laten verdwijnen met een Adblocker op je iPhone. Ontdek hier hoe je dat doet.

Hallo adblocker, bye bye reclames

Banners, pop-ups, videoadvertenties: ben je aan het surfen op het web, dan word je er haast elke moment wel mee geconfronteerd. Online advertenties zijn namelijk dé manier voor bedrijven om jouw aandacht te trekken. Toch kunnen ze soms best vervelend zijn. Bijvoorbeeld als je een artikel leest op een website of een video kijkt. Een adblocker komt dan goed van pas. Dit handige tooltje laat advertenties voor je verdwijnen en zorgt ervoor dat jij gewoon fijn en reclamevrij kunt internetten. Chill!

Adblocker op je iPhone

Om advertenties te verbergen, voegde Apple al een handige adblocker-functie aan je iPhone toe. Via het instellingenmenu kun je namelijk al zelf het een en ander aanpassen. Ga je op je telefoon in het instellingenmenu naar Safari, dan kun je hier Blokkeer pop-ups activeren. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het surfen geen vervelende pop-up reclames tegenkomt. Of je nu een iPhone 11 Pro of een iPhone SE hebt, de functie is op elke iPhone in te stellen.

Handige adblocker apps voor je iPhone

Toch kan het zijn dat je nóg meer advertenties verbergt op je telefoon. Dan kan het slim zijn om een adblocker app op je iPhone te installeren. Hieronder lichten we er een paar voor je uit.

Adblocker iPhone app: AdGuard

AdGuard-adblocker-iphone-tele2

AdGuard is een fijne app die je kunt gebruiken als adblocker voor Safari. Je kunt er advertenties mee verbergen, maar ook je gegevens beter beveiligen. Zo kan AdGuard op websites trackers opsporen die jouw datagegevens willen gebruiken. De app zorgt er dan voor dat jouw data niet wordt gedeeld. Ook wordt je internet dankzij deze app sneller, doordat een heleboel online ‘troep’ wordt gefilterd. En extra handig: zie je tijdens het surfen toch nog een ad? Met de speciale blocking-tool kun je zelfs handmatig advertenties verbergen. Als dat niet als fijn internetten klinkt! 😉

App image
AdGuard — adblock&privacy
Rating starRating starRating starRating starRating star

AdGuard is an ultra-efficient ad blocker for Safari. It will not only remove annoying ads but …

Adblocker iPhone app: 1Blocker

1blocker-adblocker-iphone-tele2

Een Safari-browser die slim en snel is én soepel werkt? Dat willen we allemaal wel. Daarom is 1Blocker in het leven geroepen, om jouw internetervaring nog beter te maken. Ook via deze app kun je advertenties blokkeren. De app helpt reclame te verbergen, spoort trackers en dataverzamelaars op én zorgt ervoor dat Safari extra snel werkt. Extra fijn is dat je in de instellingen zelf kan bepalen wat je wilt blokkeren. Zet jij alle advertenties uit? Of ook gelijk de verzameling van cookies? It’s up to you!

App image
1Blocker – Ad Blocker
Rating starRating starRating starRating starRating star

1Blocker lets you block obtrusive ads, sneaky trackers, and annoying elements on sites. With 1…

Adblocker iPhone app: Adblock Plus

Adblock-plus-adblocker-iphone-tele2

Nog een fijne app om eenvoudig dag te zeggen tegen reclames en pop-ups? Check Adblock Plus eens. Gebruik je deze app, dan zal je altijd fijn en rustig kunnen internetten. De app helpt je namelijk om vervelende advertenties, tracking systemen en virussen te vermijden. Hierdoor houd je meer batterij en data over voor andere leuke dingen. Zoals het videobellen met je bestie of uploaden van foto’s op Insta.

App image
Adblock Plus voor Safari
Rating starRating starRating starRating starRating star

De eenvoudigste manier om advertenties te blokkeren op je iPhone en iPad. Zeg vaarwel tegen …

Tip: loop eerst altijd de instellingen even goed door van jouw adblocker-app en de Safari-app. Zo kun je het helemaal afstemmen naar jouw wensen!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt