achtergrond whatsapp veranderen achtergrond whatsapp
21 - 03 - 20232 min. leestijd

Je achtergrond van WhatsApp veranderen fix je zo

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoeveel uur per dag besteed jij op WhatsApp? Check je schermtijd maar even. Sowieso veel. No shame, want hey, je moet natuurlijk 24/7 in contact zijn met al je best friends. Maar, dan wil je natuurlijk wel iets gezelligs hebben om tegenaan te kijken. Niet zo’n basic achtergrondje van WhatsApp zelf. Een lekker plaatje van je favo vakantiebestemming of een selfie met je best friend is natuurlijk veel leuker. Dus, hier komt-ie: de achtergrond van WhatsApp veranderen doe je zo!

Zo verander je de achtergrond voor WhatsApp

Of je nu een iPhone, OPPO of een Samsung telefoon hebt: je WhatsApp achtergrond wijzigen gaat easy peasy. Hoe dan? Nou, zo:

WhatsApp achtergrond wijzigen op iPhone

  1. Open WhatsApp.
  2. Ga naar ‘Instellingen’.
  3. Ga naar ‘Chats’ en kies ‘Chatachtergrond’.
  4. Tik op ‘Kies nieuwe achtergrond’.
  5. Selecteer de foto die je wil en tada, gefixt!

WhatsApp achtergrond wijzigen op Android

  1. Open WhatsApp.
  2. Ga naar ‘Meer opties’.
  3. Ga naar ‘Instellingen’.
  4. Kies ‘Chats’ en tik op ‘Achtergrond’.
  5. Selecteer je favo foto en klaar!

Wil je liever een rustige achtergrond? Dan kun je bij de achtergrondinstellingen ook kiezen voor een effen kleur. Gewoon groen of blauw kan tenslotte ook helemaal chill zijn!

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eenvoudig. Persoonlijk. Veilig.

Zo verander je je WhatsApp achtergrond per chat

Met bovenstaande manier kies je voor elke chat dezelfde achtergrond, maar wist je dat je ook per chat een andere achtergrond in kan stellen? Meganice! Zo gebruik je in de chat met je bestie een foto van jullie samen als achtergrond en in de groepschat met de fam een gezellig vakantiekiekje. Hoe je dat fixt? Ga naar de chat waarvan je de achtergrond wil wijzigen en klik op de naam van de persoon of de chat. Kies ‘Achtergrond en geluid’ en tik op ‘Kies een nieuwe achtergrond’. Hoppa!

Zelf een WhatsApp achtergrond ontwerpen

Wil je je chat achtergrond in WhatsApp veranderen en ben je in een creatieve mood? Ontwerp dan gewoon zelf een fancy wallpaper! Maak bijvoorbeeld een collage in Canva. Hier kun je zelf helemaal los gaan, maar ook kiezen uit standaard templates. Helemaal chill als je in bent voor iets unieks. Er zijn meeegaveel verschillende opties, dus het ontwerpen is nog een lekker tijdverdrijf ook 😉 

App image
Canva: Design, Photo & Video
Rating starRating starRating starRating starRating star

Your background remover, photo editor & video editor

Nog meer chille WhatsApp functies

Aangezien we allemaal zoveel tijd op WhatsApp spenderen (ja, guilty), is het wel zo chill dat je er lekker veel mee kan. Ben jij iemand die z’n chatlijst graag netjes en geordend houdt? Dan kun je bepaalde WhatsApp chats archiveren. Megahandig. Of wat dacht je van een poll maken in WhatsApp? Datums prikken of kiezen wat je gaat eten met je huisgenoten was nog nooit zo makkelijk! Enneh, ben je helemaal klaar met een bepaald persoon? Dan is er gewoon de optie om iemand te blokkeren op WhatsApp. Sashay away!

iPhone
14 Pro

Appen tot je erbij neervalt dankzij de superzuinige chip en de ijzersterke all-day-battery. Scoor ‘m hier!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt