4 geruchten over de Apple headset!

Apple-headset-inline-4geruchten-tele2APPLE KOMT MET EEN VR/AR BRIL! Of nouja, dat zijn de geruchten… Het schijnt dat de nieuwste Apple headset een bril is voor zowel Virtual Reality als Augmented Reality.En wat je daarmee kunt? Heel veel gamen! En je nieuwste outfit alvast zien voordat je er pegels voor neersmijt. En nieuwe tricks oefenen. En je droomhuis ontwerpen. En nog veeeel meer. Hebben, hebben, hebben, dachten wij meteen. Helaas moeten we nog even wachten op de Apple headset. Maar we zetten wél de vier tofste geruchten voor jou op een rijtje.

Apple zou volgens cnet.com al bepaalde tijd werken aan een Apple headset die je als bril gebruikt. Het zou om een VR-bril gaan. Je weet wel, zo’n groot ding waarmee je je in een andere wereld waant. Dit zijn de geruchten!

1. De Apple headset is voor VR & AR

Met deze nieuwe Apple headset beschik je over Virtual Reality én Augmented Reality. Wat dat inhoudt? Dat je de ‘echte’ wereld iets specialer maakt, maar ook dat je in een hele nieuwe wereld stapt. De nieuwe Apple headset is dus een 2-in-1 bril.

Virtual Reality

Met een VR-bril creëer je een nieuwe, virtuele wereld. Je ervaart deze wereld alsof je er zelf midden in staat. Games zijn een goed voorbeeld waarbij VR alles nét wat toffer maakt. Met een VR-bril kruip je namelijk letterlijk in je game. Ook simulaties zijn goed te doen met deze bril. Denk aan piloten die bepaalde landingstechnieken oefenen.

Verdwaal je wel eens in een virtuele wereld en ben je bang dat dit ook gebeurt in het echt? Kijk dan of een navigatie app je kan helpen!

Augmented Reality

Bij Augmented Reality kun je de echte wereld nog steeds zien. Hier voegt je AR-bril gewoon een stukje Virtual Reality aan toe. Ben jij je kamer aan het herinrichten? Met een AR-app, zoals die van Ikea, zie je van tevoren hoe jouw nieuwe bankstel staat. Vergeet ook zeker Pokémon Go niet! Die Pokémon die je op straat vangt, zijn door middel van Augmented Reality toegevoegd aan de ‘echte’ wereld!

Liever een retro game? Misschien is Rollercoaster Tycoon dan iets voor jou!

2. De Apple headset draait op Apple’s eigen chips

Oké, oké, dit wordt wel een beetje technisch… Maar toch wel vet om te benoemen. Het schijnt namelijk dat Apple haar eigen processor ontwikkelt voor deze VR/AR bril. Apple wil niet meer afhankelijk zijn van andere partijen die chips maken voor hun apparaten, zoals Intel. Vandaar dat alles van deze nieuwe headset uit de Apple-hoed zal komen. Spannend!

3. De Apple headset heeft een 8k(!) display

Dit is wel heel tof. Ben jij zo’n iemand die de nieuwste 4k ultra HD-televisie thuis heeft staan? Of ken je iemand die zo’n tv heeft? De Apple headset krijgt als het goed is een 8k display. Inderdaad, twee keer zo scherp als de scherpste televisie. Wat dat voor jou als Apple headset drager betekent? Dat je virtuele wereld echter en scherper dan ooit voor je neus verschijnt. Wel zo handig als de VR-bril zo realistisch mogelijk moet zijn! 🙂

4. Apple lanceert de headset in 2020

Oei. Dat duurt dus nog wel even. Binnen twee jaar kunnen we de VR/AR Apple headset pas verwachten. Genoeg tijd om nog even lekker over de vetste features te speculeren en te wachten op toffe review filmpjes! De vetste, nieuwste VR/AR-bril wil je natuurlijk gebruiken met de vetste, nieuwste telefoon! Wat dacht je van een iPhone X?

Voor welke game ga jij deze toffe Apple headset opzetten?